Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
JESENSKI SAJAM

„Postoje mjesta gdje se osjećamo kao kod kuće…“ upravo to će reći posjetitelji sada već nadaleko poznatih manifestacija grada Lipika. Jedna od takvih je Dan voćara koji, iako je relativno novi događaj na tržištu, brzim korakom postaje prepoznat od strane sve većeg broja sudionika. Ovogodišnji, 4. po redu, održat će se u nedjelju 24. rujna s početkom od 9 sati na tradicionalnom mjestu održavanja, parku u Lipiku.

 

STRUČNI PANELI

Službeni dio sajma održava se od 10 sati. U sklopu Dana voćara organiziramo stručni panel Lokalne akcijske grupe Zeleni trokut o voćarstvu s temom "Razvoj malih obiteljskih voćnjaka u fokusu europske poljoprivredne politike“ kao dio koji pruža mjesto susreta, razmjene iskustava i stvaranje novih poslovnih kontakata.

IZLOŽBENO – PRODAJNI SAJAM

Na više od 40 štandova očekuju nas izlagači s proizvodima svega vezanog uz voćarstvo, poljoprivredu i poljoprivrednu proizvodnju od alata, sadnica, mehanizacije do proizvoda, voća i povrća te suvenira našeg kraja.

PRIJATELJSTVO NE POZNAJE GRANICE

OPG Pintarić iz Lipika ove godine počastit će nas modnom revijom u suradnji s vrijednim članicama Udruge Vunarica Gorskog Kotara Mrkopalj. Supružnici Pintarić će donirati vunu sa svog imanja koje će vunarice pretvoriti u originalne odjevne predmete i modne detalje.

Lipik dočekuje i prijatelje iz Lovrana! Puhački orkestar Lovran, jedan od top hrvatskih orkestara uveličat će program vrhunskim nastupom. Na inicijativu predsjednika Gradskog puhačkog orkestra Lipik, Antuna Haramije, Zajednica Talijana Lipika u suradnji sa Zajednicom Talijana Lovrana povezat će puhačke orkestre naša dva grada. 

RAKIJADA, PEKMEZIJADA, SPRAVLJANJE SLASTICA

Tijekom dana na prostoru sajma muški članovi Udruge LIDO iz Dobrovca demonstrirat će pečenje rakije dok će se ženski dio udruge posvetiti kuhanju pekmeza od šljiva. No… moraju pripaziti na žestoku konkurenciju udruga žena s područja grada kao i učeničke zadruge „Lipa“ Osnovne škole Lipik.

U središtu zabavnog dijela Dana voćara svakako je i pripremanje slastica od voća. Žiri ima „težak“ zadatak isprobavanja i ocjenjivanja kolača i pekmeza.

Cjelokupnu manifestaciju prati glazbeni program i ugostiteljska ponuda. Posjetitelji će uživati u panoramskoj vožnji turističkim vlakom i neizostavnom vožnjom fijakerom s lipicancima ergele Lipik.

Iskoristite priliku posjetiti lipicance i otkriti tajne povijesnih znamenitosti Toplica Lipik.

Prijave za izlagače otvorene su do 15.09. na kontakt broj  + 385 (0) 99 380 84 67 (Ivana) ili putem e-maila: info@liratravel.eu 

Jesen u Lipiku daleko je od tmurnog sivila grada, prepuna živih događanja i bogatih manifestacija!

12.09.2017. 27177 pregleda