Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Fišijada povodom Dana Grada Lipika

Turistička zajednica grada Lipika obavještava da se u subotu 30.rujna održava 12. tradicionalna Fišijada u parku u Lipiku kod Jelkinog brijega. 
Svi se pozivaju da prijave ekipe na natjecanje u fišu, ali isto tako se pozivaju obitelji da dođu na riblji ručak na Fišijadu.

Fišijada će i ove godine imati puno natjecatelja, a to znači i puno zabave. Glazba, ugostiteljska ponuda, lunapark, turistički vlakić, vožnja fijakerom i jahanje su cijeli dan na raspolaganju za posjetitelje. Priprema se i lov u mutnom u 16:30, a Grad Lipik i Turistička zajednica organiziraju i kuhanje 130 litara fiš paprikaša za sve posjetitelje od 16 sati. 
Grupa "Boja noći" će nas zabavljati od 14-21 sat, a nakon fišijade i proglašenja pobjednika oko 21 sat počinje koncert Krunoslava Kiće Slabinca uz pratnju tamburaškog benda u gradskom šatoru.

Natjecatelji su po najavama od Zagreba do Osijeka, stoga očekujemo veliku konkurenciju. Ove godine smo namamili i Državnog viceprvaka u kuhanju fiša u 2016. godini, kao i stare pobjednike fišijada u Lipiku. Ponovo se podiže kvaliteta natjecatelja, a svakako preporučujemo da naučite tajne od majstora u kuhanju fiša. Ove godine je Turistička zajednica organizirala da naša Fišijada sudjeluje u sustavu državnog natjecanja u kuhanju fiša pa će naš pobjednik predstavljati Lipik u Osijeku na Državnom natjecanju u prosincu rekao je organizator natjecanja i voditelj Turističkog ureda Hrvoje Kovačić.
Za natjecatelje je podjela namirnica od 14 sati. Svi natjecatelji će dobiti 3 kg šarana, litru vina i vodu. Službeni početak će nastupom najaviti gradski puhački orkestar i mažoretkinje grada Lipika u 16 sati, kada se kotlići mogu početi kuhati. U 17:30 treba predati uzorke fiša ocjenjivačkoj komisiji, a proglašenje počinje oko 20 sati u gradskom šatoru. Sve prijave i informacije su na 034/421-600 i na Facebooku Turističke zajednice grada Lipika.

I ovaj vikend nas očekuje puno zabave na vodećoj manifestaciji povodom obilježavanja Dana grada Lipika.

27.09.2017. 40073 pregleda