Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Uskrsni sajam u Lipiku 2018.

Uskrs nam je pred vratima, a mi se trudimo da obogatimo ovo hladno vrijeme s još jednim uspješnim Uskrsnim sajmom. Grad Lipik, Turistička zajednica Grada Lipika, Turistička agencija Lira Travel i Lipkom unatoč nesigurnim prognozama pripremaju sve da bi nam Cvjetnica bila što ljepša i radosnija. Ovaj sajam raznih proizvoda uskrsne tematike će biti još veći i bogatiji te vjerujemo da će i posjetiteljima biti još interesantniji nego prošle godine. Ovo je prvi proljetni sajam, koji nagovještava dobru i uspješnu sezonu za organizatore događanja u Lipiku rekao je Hrvoje Kovačić, koordinator Uskrsnog sajma u Lipiku. 

USKRSNI SAJAM

Turistička zajednica se angažirala u privlačenju novih izlagača te ove godine dolazi preko 70 izlagača. U nedjelju, 25. ožujka od 10 sati, kada počinje sajam, posjetitelji će moći obilaziti raznolike štandove sajma u Lipiku. Mnogi izlagači će ovdje biti po prvi put te će osvježiti ponudu i sigurno posjetiteljima dati ideju za idealan uskrsni poklon. Uz glazbenu podlogu cijeli dan, moći će se zabaviti u lunaparku, provozati se u kočiji ili vlakiću. U 16 sati će biti organiziran kratki dječji prigodni program, a poslije programa održat će se potraga za pisanicama za djecu. Nagrade su i dalje slatke za sve sudionike, ne samo za najbrže.

ZEKOGRAD

Usporedno s time je organiziran i Zekograd. Iako „…Smrznuo se potočić i pokrio ga snijeg…“, ali Uskrsni zec ne odustaje i ponovno dolazi u svoj Zekograd! Za djecu i roditelje su pripremljene razne igre, poligoni za vježbanje i zabava uz kuću Uskrsnog zeca i Zečju ostavu. Opustite se u perivoju u sklopu Toplica Lipik gdje se nalazi svjetleća pisanica, okvir za obiteljske fotografije…i brojni radovi marljivih ruku koje čuvamo iz prethodne godine uz dodatne nove ukrasne instalacije koje ostavljamo za iznenađenje, govori nam Ivana Pleše, voditeljica Turističke agencije Lira Travel.

IZLOŽBA UNIKATNIH DRVENIH PISANICA

U samom Zekogradu smjestit će se i nesvakidašnja izložba unikatnih drvenih pisanica. Pisanice su rađene od različitih vrsta drveća i djelo su majstora Pere Antunovića.

Ovim putem upućujemo zahvalu našim sugrađanima, suradnicima i volonterima, kako najmlađima tako i onim najstarijima, na dosadašnjoj suradnji u sudjelovanju na manifestacijama i davanju kreativnog doprinosa koji daje ključnu točku u svemu što zajednički stvaramo. Ako Vam bude hladno smjestite se u obližnji kafić i osladite u slastičarni, ako ste umorni osvježite se geotermalnom ljekovitom vodom u blizini, no svakako se vratite opet u šetnju alejom kestenova jer s našim sajmom počinje proljeće u Lipiku. Stoga, Lipik je idealna destinacija s najkvalitetnijim Uskrsnim sajmom u ovom dijelu Slavonije, poručuju organizatori.

21.03.2018. 10596 pregleda