Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Uspostava suradnje između Grada Lipika i Općine Velika Trnovitica

Obilježavanje Dana Općine Velika Trnovitica i župe sv. Martina održano je u petak 9. studenog svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Bila je to prilika da načelnik Ivan Marković istakne sve projekte koji se provode u Velikoj Trnovitici, od komunalne infrastrukture do hvalevrijednih poticaja za mlade i novorođenčad. Među brojnim uzvanicima svečanoj sjednici su nazočili državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Velimir Žunac, saborski zastupnik Miro Totgergeli, bjelovarsko-bilogorski dožupan Neven Alić, brojni gradonačelnici i načelnici, ali i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

"Već duže vrijeme odvijaju se razgovori kako bi se uspostavila suradnja između Grada Lipika i Općine Velika Trnovitica koju smo danas posjetili povodom obilježavanja Dana Općine. Mišljenja smo, i mi u Lipiku, ali i naši prijatelji iz Velike Trnovitice, da imamo puno zajedničkih poveznica koje bi mogli unaprijediti u vidu zajedničke suradnje. Poljoprivredna djelatnost jedna je od glavnih grana Općine Velika Trnovitica, a raširen je i lovni turizam, pa smatramo da ova prijateljska općina ima veliki potencijal. Dogovoren je uzvratni posjet prilikom kojeg će načelnik Marković sa suradnicima posjetiti Lipik, a održat će se i sastanak u Lipičkoj razvojnoj i turističkoj agenciji na kojem će se razgovarati o dosadašnjim ostvarenim projektima, kao i o onima koji su u fazi realizacije, ali o mogućim zajedničkim projektima.", rekao nam je gradonačelnik Kasana.

Općina Velika Trnovitica nalazi se u središtu Bjelovarsko-bilogorske županije između Bjelovara i Garešnice, udaljena po 30 kilometara od Bjelovara, Daruvara, Čazme i Kutine. Površinom od 60,5 četvornih kilometara obuhvaća osam naselja u kojima živi nešto manje od dvije tisuće stanovnika. Naselje Velika Trnovitica sjedište je općine i jedno od najstarijih naselja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. 

10.11.2018. 6385 pregleda