Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Tijekom cijelog adventa u Lipiku nas očekuje atraktivan program

"Mirisi Božića u Lipiku" cjelomjesečna su manifestacija s nizom atraktivnih kulturnih, vjerskih, zabavnih i sportskih događanja za sve starosne skupine. Donosimo vam prikaz bogatog programa koji će se odvijati u našem gradu tijekom ovogodišnjeg adventa pa čak i duže.

Najviše će pozornosti zasigurno privući događanja u parku u Lipiku. Naime, u dijelu parka koji se nalazi nasuprot zgrade lipičke gradske uprave, bit će postavljen šator u kojem će se održati Božićni sajam, predstava, koncert i dočeci nove godine.

Svečano otvorenje, ujedno i početak ovogodišnjeg programa Mirisi Božića u Lipiku, održat će se u subotu 1. prosinca 2018. u 18 sati kod paviljona "Izvor" (Toplice Lipik), a novost je da ćemo ove godine imati i klizalište!

"Ovogodišnje svečano otvorenje bit će još zanimljivije, a Božićni park je obogaćen s još više lampica. Kontinuiranim uvođenjem novih atrakcija jačamo turističku ponudu. Po prvi puta je u Lipiku naručeno sintetičko klizalište, koje je trajnije i otpornije na vremenske uvjete, a 15. prosinca u suradnji s HŽ-om organiziramo dolazak putničkog vlaka, četvrti put ove godine. Želimo lipičku čaroliju približiti cijeloj Hrvatskoj. Shodno tome su putem portala Crno jaje i agencije Lira travel ponuđeni sniženi turistički aranžmani hostela i privatnog smještaja te turističkih usluga tijekom cijelog prosinca." rekao je voditelj Turističkog ureda Hrvoje Kovačić te dodao kako svim organizatorima želi uputiti zahvalu na organiziranju događanja, a isto tako pozvati Lipičane, ali i građane iz okolnih mjesta, na posjet svim događanjima u Lipiku tijekom cijele manifestacije.

Na otvorenju, vikendima i u dane događanja bit će upriličena ugostiteljska ponuda u adventskim kućicama. Zajedničko druženje djece i obitelji bit će organizirano na ukrašavanju gradske jelke i programu povodom sv. Nikole. Nakon toga nam slijedi niz kulturnih događanja u prostoru Multikulturalnog centra, osnovne škole i Mramornih kupki. Višednevni turnir u malom nogometu i stolnoteniski turnir su jedina sportska događanja, a sredinom prosinca održat će se dvodnevni Božićni sajam. Neizostavna Kuća Bake Mraz i ove će se godine nalaziti u Dječjem domu (Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik), gdje će dječici biti pripremljena i neka nova iznenađenja. Poslije božićnih dana uslijedit će dočeci Nove godine za djecu, ali i vrijeme da proslavimo najluđu noć u šatoru u Lipiku uz zvuke popularnog Joks benda.

Tijekom cijelog adventa održavat će se mise zornice, vikendima vožnje kočijom Državne ergele Lipik, vožnje božićnim vlakićem te paljenje adventske svijeće. Na Facebooku Turističke zajednice i ove godine se možete prijaviti za jedinstvenu nagradnu akciju u Hrvatskoj „Najljepša božićna okućnica u Lipiku“ na koju se mogu svi prijaviti, a predviđene su i bogate nagrade.

26.11.2018. 5699 pregleda