Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
Nagradu za najljepšu božićnu okućnicu dobila obitelj Kaurin

U maloj vijećnici lipičke gradske uprave danas su, uz prisustvo gradonačelnika Vinka Kasane te tajnika Turističke zajednice grada Lipika Hrvoja Kovačića, voditeljice turističke agencije LIRA Ivane Pleše i predsjednika Mjesnog odbora Lipik Bore Tutića, kao članova stručnog žirija, sudionicima ovogodišnjeg natječaja dodijeljena priznanja i nagrade za najljepšu zimsku, odnosno božićnu okućnicu Grada Lipika.

Ove godine je u akciji „Najljepša božićna okućnica 2019.“ sudjelovalo sedam sudionika; obitelji Adžijević, Badrov, Kaurin, Marković, Nagy, Stakor i Szarvaš, a kriteriji kojima je stručni žiri ocjenjivao okućnice bili su: ukrašavanje kuće i okućnice, usklađenost boja, dodatno ukrašavanje, neobičnosti i detalji, dnevni dojam, cjelokupan dojam, kao i glasovi prijatelja uključenih obitelji koji su za njihove okućnice glasali putem Facebook stranice Turističke zajednice grada Lipika.

Dobrodošlicu svim sudionicima poželio je tajnik TZ Lipik Hrvoje Kovačić rekavši da mu je iznimno drago pozdraviti sve okupljene na osmom po redu natjecanju za najljepšu božićnu okućnicu koje je dijelom šire manifestacije „Mirisi Božića u Lipiku“ i zahvalivši im se na sudjelovanju i njihovom trudu čime su doprinijeli tome da Lipik postane jedna od prepoznatljivih zimskih turističkih destinacija.

Smisao akcije je potaknuti i animirati građane na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika u božićno vrijeme

Prije same dodjele priznanja i nagrada sudionicima se obratio i gradonačelnik Vinko Kasana istaknuvši da je cijeli smisao ove akcije pokrenute prije osam godina potaknuti i animirati građane Lipika na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika u ovo božićno vrijeme. „Sve se to odvija u okviru turističke strategije Grada Lipika koja je usmjerena na manifestacijski turizam i koja zapravo traje čitavu kalendarsku godinu, a započinje tradicionalnim maskenbalom i završava Mirisima Božića u Lipiku.“, naglasio je gradonačelnik te dodao da se uz sav trud koji lipička gradska uprava ulaže kako bi uljepšala područje Grada Lipika taj cilj ne može u cijelosti postići ako se u njegovo ostvarenje ne uključe i građani. „Upravo je to i razlog zbog kojeg smo osigurali vrijedne nagrade jer uz trud i srčanost koju svatko od natjecatelja ulaže u ukrašavanje svoje okućnice to ipak zahtijeva i određena financijska ulaganja.“, rekao je gradonačelnik Kasana.

Obitelj Kaurin iz Lipika ima najljepšu božićnu okućnicu

Prvo mjesto ove godine i poklon bon u vrijednosti 1500 kuna osvojila je obitelj Kaurin iz Lipika, a drugo mjesto i poklon bon od 1000 kuna pripalo je obitelji Nagy iz Marinog Sela. Zanimljivo je kako su se ove dvije obitelji samo zamijenile za mjesta, s obzirom na to da je obitelj Nagy prošlogodišnji pobjednik, dok je obitelj Kaurin tad osvojila nagradu za drugo mjesto.
Treće mjesto i poklon bon u vrijednosti 500 kuna osvojila je obitelj Marković iz Gaja. Ostalim sudionicima akcije dodijeljena su priznanja i poklon bonovi u vrijednosti od 200 kuna, a nakon dodjele nagrada i priznanja svi sudionici su se uz razmjenu ideja i dojmova nastavili družiti s gradonačelnikom i članovima žirija.

 

1. mjesto, obitelj Kaurin, Lipik

 

2. mjesto, obitelj Nagy, Marino Selo

 

3. mjesto, obitelj Marković, Gaj

20.01.2020. 7154 pregleda