Mirisi Božića u Lipiku 2017.
02.12.2017. 00:00 sati

Vodimo Vas u doživljaj jedinstvene božićne atrakcije u srcu zapadne Slavonije!

Treću godinu za redom perivoj Grada Lipika, zaštićeni spomenik parkovne arhitekture u sklopu Toplica Lipik, pretvara se u božićni park. 

Više od 200.000 lampica obasjat će aleje perivoja koje skrivaju brojne povijesne znamenitosti i prikazati ih u novom svjetlu!

❄Na samom ulazu u grad provjerite što zimi rade naši lipicanci s državne ergele Lipik, zakoračite u božićni perivoj i saznajte što je to Jelkin brijeg, Fenster aleja, Wandelbahn, Kursalon? 
Po čemu je Lipik dobio ime? Pronađite vazu Adama i Eve! 
Što predstavljaju likovi na izvoru ljekovite termalne vode Toplica Lipik? Gdje se sakrila vrtlarija marljivog vrtlara, zaboravljeni plesači? 

Sve to i još mnogo više saznat ćete ukoliko se upustite u avanturu Mirisa Božića u Lipiku! Nakon obilaska zagrijte se uz kuhano vino, čaj ili se počastite suvenirom u adventskim kućicama! 

❄16. i 17. prosinca u Funky božićnom šatoru održava se tradicionalni Božićni sajam gdje će svatko pronaći nešto za sebe, a vjerujemo i za najmilije.

❄Na iste dane od 16 sati ponovno se otvaraju vrata Kuće Bake Mraz tako da ne zaboravite posjetiti marljive vilenjake koji s Bakom Mraz danonoćno pripremaju sve za dolazak Djeda Mraza i postanite počasni božićni inspektor!

❄Uživajte u neizostavnoj vožnji adventskim fijakerom Državne ergele Lipik, turističkim vlakićem Lipik Express, nastupima, koncertima, izložbama, kao i Dječjem dočeku Nove godine nakon kojeg slijedi doček za odrasle. 

❄Mirisi Božića cjelomjesečna su manifestacija u kojoj će vjerujemo svatko pronaći nešto za sebe tako da se radujemo bogatom programu, a skrivene atrakcije ostavljamo posjetiteljima na iznenađenje!

Pratite nas svakodnevno radi detaljnih obavijesti o bogatom programu koji traje sve do 07. siječnja 2018. godine!