Novi Compas portal

 

udruge u Lipiku - kontakt informacije
Djeca Lipika
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika

 

Prijava komunalnog nereda
 
Lipik 3x3 Challenger
14.06.2019. 00:00 sati

Tradicionalni noćni turnir ulične košarke - Streetball održava se redovito svake godine u ljetnim mjesecima na igralištu dječjeg doma u Lipiku još od 1999. godine. Pretprošlo ljeto na temelju prepoznate kvalitete i uspješne organizacije Lipiku je dodijeljen status Challengera - jedinog turnira u Hrvatskoj koji je dio 3x3 World Toura, svjetskog natjecanja u 3x3 košarci pod organizacijom krovne svjetske košarkaške organizacije FIBA.
Naime, finalisti turnira u Lipiku plasiraju se na Masters. Već u prvoj godini organizacije Challengera, FIBA je potvrdila kako je u Lipiku prema službenom rankingu igrača iz 16 ekipa koje su nastupile, odigran najjači svjetski Challenger od ukupno 14 takvih turnira u svijetu.
Turnir u Lipiku nije samo sportsko okupljanje, već događaj koji privlači širi interes ljudi. Tijekom turnira posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda, na svakom štandu se mogu naći različiti proizvodi naših lokalnih poduzetnika, dok mlađe uzraste očekuje i tradicionalni već odavno poznati After party na kojem nastupaju brojni izvođači elektronske glazbe.

Mjesto održavanja: Trg dr. Franje Tuđmana 1, igralište Dječjeg doma u Lipiku
Organizatori: Udruga LIBOX, Turistička zajednica grada Lipika