Otvorimo vrata zdravlja

O projektu

Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. raspisao je natječaj tipa otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga za Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 1.

Projektni prijedlog „Otvorimo vrata zdravlja“ odobren je 22.10.2019. Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi u partnerstvu s gradovima DaruvaromLipikom i Novskom te Udrugom osoba s invaliditetom iz Grubišnog poljaUdrugom invalida rada iz Virovitice i Dijabetičkom udrugom iz Garešnice, kreće s provedbom projekta.

Ministarstvo zdravstva Posredničko je tijelo razine 1, Hrvatski zavod za zapošljavanje Posredničko je tijelo razine 2.

Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području obuhvaćenom projektnim aktivnostima. Naglasak u prevenciji biti će na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva, pobolijevanja i smrtnosti povezanih s kroničnim nezaraznim bolestima, što se povezuje s nezdravim stilovima života.

Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju u odnosu na stanovništvo u
gradovima i stoga ćemo ovim projektom nastojati doprijeti do njih i povećati razinu informiranosti o prevenciji bolesti i promociji zdravlja. Bolji pristup preventivnim programima i samostalna briga o zdravlju pridonijet će poboljšanju zdravstvene slike na tim područjima, posebno zdravlja djece i
ranjivih skupina društva.

Projektom „Otvorimo vrata zdravlja“ utjecat ćemo na povećanje znanja i svijesti građana s područja četiri županije o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti, a kroz aktivnosti na internetskom portalu „Vrata zdravlja“ i na području cijele RH.

Ukupan iznos EU potpore za projekt „Otvorimo vrata zdravlja“ iznosi 492.600,15 HRK. Trajanje projekta je 18 mjeseci (od 22. listopada 2019. do 21.travnja 2021.)

Projektom su predviđene sljedeće aktivnosti:

  • edukacija članova udruga za mjerenje tlaka i šećera,
  • predavanja i radionice na temu zdrave prehrane
  • izrada letka „Zdravi slatkiši“ s receptima,
  • informiranje o projektu kroz internetski portal „Vrata zdravlja“ i objave stručnih članaka o prevenciji bolesti i promicanju zdravlja,
  • objave na internetskim portalima partnerskih organizacija i gradova kao i korisnika,
  • akcije mjerenja tlaka i šećera na javnim površinama partnerskih organizacija i gradova.
This image has an empty alt attribute; its file name is element2_A5_croped-1024x301.png
Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Kontakt:info@krugovi.hr
Skip to content