15. Streetball u Lipiku

Zagrebačka ekipa “General Vasilije” Mitu za koju su nastupali Igor Musulin, HrvojePuljko, Nikola Baran i Ivica Cvitanović pobjednik je Profesionalnog dijela međunarodnog, noćnog turnira u uličnoj košarci Streetball Lipik 2013 koji je i u službenom FIBA kalendaru hrvatskih turnira.

U Lipiku repriza državne završnice

U finalu koje je odigrano na igralištu kod dječjeg doma u Lipiku, slavili su s uvjerljivih 22:11 protiv splitske ekipe „Cedevita Statis“ koja je posljednje dvije godine osvajala lipički turnir.

Briljirao Hrvoje Puljko

Bila je ovo repriza nedavne završnice prvenstva Hrvatske u kojoj su „Generali“ u Rijeci također slavili protiv Splićana i osvojili naslov državnih prvaka, a u sinoćnjoj finalnoj utakmici briljirao je Puljko koji je postigao 16 koševa za svoju ekipu i bio je nerješiva enigma za splićane, aktualne svjetske viceprvake iz Miamia prošle godine. Stoga je i logičan izbor organizatora da nagradu za najkorisnijeg igrača Streetbal Lipik 2013 dodijeli Hrvoju Puljku.

Ekipe iz Hrvatske i Slovenije

U Profesionalnom dijelu turnira nastupilo je devet ekipa iz Hrvatske i Slovenije, a nakon više od sedam sati neprekidnog haklanja, do trećeg mjesta došla je ekipa „SKF“ iz Ljubljane pobijedivši zadarski „Mosa fowiki“.

– Opet su brojni posjetitelji u Lipiku, na jednom mjestu, imali prilike uživati u vrhunskoj košarci ponajboljih ekipa iz Hrvatske te gostiju iz Slovenije. Šteta je što su, dan prije turnira svoj nastup otkazale vrlo jake ekipe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i bez njih je turnir bio izvrstan. O snazi govori i podatak da smo imali reprizu završnice državnog prvenstva, a primjerice, riječko – zagrebačka ekipa „Fisher grupa“, koja je na završnici državnog prvenstva igrala u polufinalu, od našeg se turnira oprostila već u četvrtzavršnici, rekao je Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge „Inora“ koja je i ove godine organizirala lipički turnir.

Ribarić najbolji u tricama, Ćuška u zakucavanju

Uz najboljeg igrača, organizator turnira je nagradio i najkorektniju ekipu, „Mali Caffe“ iz Lipika, u tricama je pobijedio Dorian Ribarić (Fisher grupa), a u zakucavanju Hrvoje Ćuška (Mosa fowiki). Sve utakmice sudili su savezni A1 suci Tomislav Prpić i Zlatko Galiot, a nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su gradonačelnici Lipika i Pakraca Vinko Kasana i Davor Huška.

– Osim što je Profesionalni dio sportski gledajući bio na vrhunskom, vrlo visokom nivou, nikad jači je bio i trodnevni Amaterski dio na kojem je nastupilo 10 ekipa iz Požege, Daruvara, Novske, Pakraca i Lipika. Organizacijski gledano također moramo biti jako zadovoljni jer tijekom cijelog tjedna, usprkos činjenici da je utakmice, koncerte i ostale događaje pratio veliki broj ljudi, nismo imali nikakvih problema niti incidenata, ističe Pušćenik.

Pogledajte fotogaleriju sa završnice Streetballa u Lipiku.