300.000,00 kn za rekonstrukciju Ulice Đure Salaja u Dobrovcu

U Zagrebu su jučer, 21. svibnja, potpisani ugovori kojima Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira projekte prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Tako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, između 300 odabranih projekata, odobrilo i Gradu Lipiku sufinanciranje projekta uređenja Ulice Đure Salaja u Dobrovcu, a ugovor za to je potpisao predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić

Radi se o projektu nazvanom „Rekonstrukcija prometnice s oborinskom odvodnjom“, odnosno riječ je o rekonstrukciji Ulice Đure Salaja u Dobrovcu. Cjelokupni projekt planira asfaltiranje cijelom dužinom ceste (822,91m) i uređenje kanala oborinske odvodnje. Širina asfaltnog nanosa bila bi 3 metra, a vršila bi se i izgradnja potpornih zidova, zaštita instalacija te rekonstrukcija (korekcija) propusta.

Cilj ovog projekta je potaknuti socijalnu i gospodarsku revitalizaciju područja grada Lipika te doprinijeti održivom razvoju lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture, kao i uravnoteženom regionalnom razvoju. Time bi se ujedno poboljšala prometna povezanost i kvaliteta usluga u prometu te lakša dostupnost javnim, gospodarskim i društvenim objektima, a poboljšali bi se svakako i  uvjeti življenja.