[ANKETA] Zelena infrastruktura Grada Lipika

Grad Lipik je pristupio izradi Studije i Strategije zelene infrastrukture Grada Lipika s ciljem uspostave strateški planirane mreže vrijednih otvorenih prostora.
Zelena infrastruktura obuhvaća zelene i vodene površine te druga prostorna rješenja temeljena na prirodi koja se primjenjuju unutar gradova i općina kojima se pridonosi očuvanju, poboljšanju i obnavljanju prirode, prirodnih funkcija i procesa.
Otvoreni prostori zelene infrastrukture mogu obuhvaćati sve od zaštićenih prirodnih područja, preko gradskih parkova do privatnih vrtova. Rješenja tih prostora su temeljena na prirodi s ciljem stvaranja ne samo ekoloških benefita, već i društvenih, urbanističkih i gospodarskih.

Za potrebe izrade navedenog dokumenta izrađen je upitnik koji poseban naglasak ima na prikupljanju stavova o javnim otvorenim površinama kao što su: parkovi, dječja igrališta, sportska igrališta, šetališta, drvoredi, trgovi i slično.

Molimo Vas da odvojite nekoliko minuta za ispunjavanje ovog anonimnog upitnika. Dobiveni rezultati će se koristiti isključivo u svrhu izrade Studije i Strategije zelene infrastrukture Grada Lipika.

Zahvaljujemo na Vašem vremenu!

Anketi možete pristupiti ovdje.