Antunovac: završeno asfaltiranje nerazvrstanih cesta i parkirališta u središtu naselja

Nanošenjem asfaltnog sloja završen je projekt Rekonstrukcije prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu ukupne vrijednosti 4.948.618,31 kuna. Osim uređenja nerazvrstanih cesta, dovršeno je i asfaltiranje parkirališta ispred Društvenog doma u Antunovcu i lokalnog DVD-a. Završetku radova u petak 9. studenog prisustvovali su čelni ljudi Lipika – gradonačelnik Vinko Kasana, njegov zamjenik Slobodan Katunar, predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić, lipički gradski vijećnici, direktor Lipkoma Marijan Strganac, predsjednik MO Antunovac Dalibor Culak, kao i bivši gradonačelnici Stjepan Horvat i Antun Haramija.

Dovršetkom ovog projekta, odnosno asfaltiranjem cesta, riješen je gorući problem žitelja Antunovca. Glavna aktivnost projekta pod nazivom Rekonstrukcija prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu je rekonstrukcija prometnica koje se sastoje od asfaltiranja kolničke konstrukcije i uređenja jaraka oborinske odvodnje, a izgradnja je provedena izvođenjem radova na izgradnji nerazvrstane ceste koja se sastoji od: Školske ulice duljine 674,54 metra, širine kolnika 4 metra, Male ulice duljine 824,62 metara, širine kolnika 4 metra i Gajske ulice duljine 583,19 metra, širine kolnika 5 metara.

Projektom će se svakako poboljšati prometna povezanost gospodarskih objekata u vlasništvu obiteljskih gospodarstava i poljoprivrednih obrta koji su smješteni na nerazvrstanoj cesti N0102. Na navedenoj cesti se nalazi i javni vjerski objekt kojem će sad biti olakšan pristup.

Danas je završeno asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Antunovcu. Investicija je to vrijedna 4,9 milijuna kuna za projekt koji je dugo pripreman i koji je vrlo vrijedan zbog povezivanja gospodarskih čimbenika, ali i poboljšanja kvalitete života u samom mjestu. Ovo je realizacija onoga što smo obećali građanima i sad, kad se nalazimo na polovici mandata, sa zadovoljstvom možemo reći kako smo veliki dio onoga što smo obećali završili i završavamo ono što je preostalo. To je način na koji se mi u Gradu Lipiku borimo protiv svih nedaća – poboljšanjem komunalne infrastrukture i stvaranjem uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta. Pored asfaltiranja cesta danas je dovršeno i asfaltiranje parkirališta ispred društvenog i vatrogasnog doma što će zasigurno doprinijeti i kvaliteti korištenja tih objekata.“, rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana te dodao da će Grad Lipik i u budućnosti nastaviti s gradnjom komunalne infrastrukture na svojem području. „Niz projekata koji su kandidirani na razne EU fondove se nastavljaju. Dosad smo, uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, ostvarili izuzetno dobre rezultate te nema razloga da tako ne bude i dalje.“, kazao je gradonačelnik.