Delegacija Grada Lipika sudjelovala u radu Generalne skupštine EHTTA-e u Baden bei Wienu

U austrijskom Baden bei Wienu, prošlog tjedna je održana generalna skupština Europskog udruženja povijesnih termalnih gradova (EHTTA). Ova godišnja skupština okupila je stručnjake iz različitih dijelova Europe, koji su ovom prigodom razmjenjivali mišljenja, iskustva i znanja o mineralnim izvorima vode i njihovoj ljekovitosti. Početkom 2022. godine Grad Lipik je postao član EHTTA-e, stoga je na skupštini sudjelovala i lipička delegacija na čelu s gradonačelnikom Vinkom Kasanom, pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Veronikom Prhal i ravnateljem Toplica Lipik Goranom Pušćenikom.

EHTTA je dugogodišnje udruženje koje okuplja povijesne termalne gradove diljem Europe, čija bogata povijest i izvori termalne vode predstavljaju pravo blago. Generalna skupština, održana u Baden bei Wienu, bila je prilika za predstavnike tih gradova da se povežu, razmijene iskustva te stvore nove ideje za daljnji razvoj termalnog turizma.

Tijekom skupštine, sudionici su imali priliku sudjelovati u raznim panelima, predavanjima i radionicama, gdje su se raspravljale teme poput očuvanja termalne baštine, inovacija u wellness industriji te promocije zdravog načina života kroz korištenje termalnih izvora. Stručnjaci iz različitih područja podijelili su svoje spoznaje i istraživanja, pružajući vrijedne uvide u potencijalne benefite termalne vode za zdravlje i blagostanje.

Lipički gradonačelnik, Vinko Kasana, istaknuo je kako je skupština bila prilika za razmjenu iskustava s drugim gradovima i učenje od najboljih primjera.

Generalna skupština EHTTA-e u Baden bei Wienu pokazala je važnost suradnje i razmjene znanja među povijesnim termalnim gradovima Europe te otvorila put daljnjoj suradnji, koja je već vidljiva i po posjetu američkih i kanadskih novinara i turističkih agenata koji su jučer obišli povijesne i prirodne znamenitosti Lipika. Sjajna je to prilika da se ova destinacija još više promovira na međunarodnoj razini.

EHTTA je od svojih šest članova utemeljitelja prerasla u zdravo neprofitno udruženje, mrežu od 50 članova u 18 zemalja. To su gradovi koji imaju bogatu povijesnu i kulturnu baštinu i koriste svoje termalne mineralne vode za zdravlje i dobrobit.

Opis nije dostupan.