Ekipa Liman pobjednik je ovogodišnjeg Lipik 3×3 Challengera

Pobjednik ovogodišnjeg Lipik 3×3 Challengera, međunarodnog spektakla u 3×3 uličnoj košarci koji je u Lipiku održan 22. i 23. srpnja je ekipa Liman iz Srbije koja je na igralištu kod lipičkog Dječjeg doma u finalnoj utakmici pobijedila njemački Düsseldorf rezultatom 21:10.

Pobjednička ekipa Liman (Novi Sad, Srbija), za koju su na lipičkom turniru igrali Aleksandar RatkovMihailo VasićMiroslav Pašajlić i Nebojša Kilijan osvojila je novčanu nagradu od 15.000 dolara koju im je uručila požeško – slavonska županica Antonija Jozić. Osvajanjem Lipik 3×3 Challengera pobjednici su izborili i odlazak na WT Masters u Lausanne (Švicarska).

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 10.000 dolara na Lipik 3×3 Challengeru osvojila je ekipa Düsseldorf (Njemačka) koja će također ići na WT Masters u Švicarsku. Za drugoplasiranu ekipu su igrali Alan BogerBastian LandgrafKevin Bryant i Leon Fertig, a nagradu im je uručio Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa u Središnjem državnom uredu za sport.

Najkorisnijim igračem turnira proglašen je Mihailo Vasić iz pobjedničkog tima Liman, a nagradu mu je uručio lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

 

Lipik 3×3 Challenger još jednom je pokazao da ga s punim pravom možemo nazivati međunarodnim spektaklom vrijednim divljenja jer na turniru je sudjelovalo 16 ekipa iz čitavog svijeta – Hrvatska, Srbija, Njemačka, SAD, Francuska, Belgija, Švicarska, Litva, Latvija, Japan, Mongolija i Filipini.

Ovaj vrhunski sportski događaj, u kojem je Lipik ponovno bio prijestolnica svjetske ulične 3×3 košarke, zahvaljujući live streamingu mogli su pratiti ljubitelji ovog sporta širom svijeta, a polufinale i finale je emitirano uživo na Arena Sport televiziji.

Oba dana turnira ponovno su održana na igralištu kod Dječjeg doma u Lipiku gdje je mnogobrojna domaća publika, ali i ona iz šire okolice mogla uživati u 3×3 košarci i nastupima svjetskih majstora ovog olimpijskog sporta.

Osim sjajnog sportskog sadržaja, atraktivni su bili nastupi Cedevitasica – cheerleadersica KK „Cedevita“ Zagreb te lipičkih mažoretkinja, a itekako su zanimljivi bili i nastupi najuspješnijih polaznika škole 3×3 košarke koji su imali priliku pokazati svoje 3×3 vještine u pauzama Lipik 3×3 Challengera. Naravno, posjetiteljima je ponuđen i bogati niz drugih popratnih sadržaja uz afterpartyje na lipičkim bazenima.

FOTOGALERIJA (22.7.2022.)

FOTOGALERIJA (23.7.2022.)