Ekipa Vrbas osvojila turnir u Lipiku

Pobjednik Lipik 3×3 Challengera, međunarodnog spektakla u 3×3 uličnoj košarci koji je u Lipiku održan 14. i 15. lipnja je ekipa Vrbas iz Srbije koja je na igralištu kod lipičkog Centra za pružanje usluga u zajednici (negdašnji Dječji dom u Lipiku) u finalnoj utakmici pobijedila ekipu Kranj iz Slovenije rezultatom 21:15.

Pobjednička ekipa Vrbas (Srbija), za koju su na lipičkom turniru igrali Danilo MijatovićIvan PopovićMarko Branković i Strahinja Stojačić, osvojila je novčanu nagradu od 15.000 dolara koju im je uručio Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice i jedan od naših najtrofejnijih vaterpolista svih vremena. Osvajanjem Lipik 3×3 Challengera pobjednici su izborili i odlazak na WT Masters u Kanadu (Saskatoon).

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 10.000 dolara na Lipik 3×3 Challengeru osvojila je ekipa Kranj (Slovenija). Za drugoplasiranu ekipu su igrali Aleksander VojičićBoris JersinIgor Tratnik i Mensud Julević, a nagradu im je uručio Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa u Središnjem državnom uredu za šport.

Treće mjesto je osvojila ekipa Novi Sad (Srbija), a na četvrtom mjestu se našla ekipa Ventspils Ghetto iz Latvije kojoj je nagradu uručio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Najkorisnijim igračem turnira proglašen je Danilo Mijatović iz pobjedničkog tima Vrbas, a nagradu mu je uručio lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Da je Lipik 3×3 Challenger zaista međunarodni spektakl vrijedan divljenja pokazuje i to što je na turniru igralo 16 ekipa iz 12 europskih i azijskih zemalja – Hrvatske, Srbije, Slovenije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke, Latvije, Švicarske, Mongolije, Japana, Rusije i Ukrajine.

Ovaj vrhunski sportski događaj, u kojem je Lipik bio prijestolnica ulične 3×3 košarke u svijetu, zahvaljujući live streamingu mogli su pratiti ljubitelji ovog sporta širom svijeta, a polufinale i finale je emitirano uživo na Arena Sport televiziji pa je slika iz Lipika otišla u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Srbiju.

Oba dana turnira održana su na igralištu kod “Dječjeg doma u Lipiku” gdje je zaista mnogobrojna publika iz Lipika, Pakraca i šire okolice mogla uživati u 3×3 košarci i nastupima svjetskih majstora ovog olimpijskog sporta koji će svoju premijeru doživjeti na olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine.

Pored sjajnog sportskog sadržaja, posebno atraktivni su bili nastupi Cedevitašica – cheerleadersica KK „Cedevita“ Zagreb, lipičkih mažoretkinja i učenika Osnovne glazbene škole Pakrac, a posjetiteljima je ponuđen i bogati niz popratnih sadržaja uz nezaboravne afterpartyje u negdašnjoj Robnoj kući Budućnost u Lipiku.

FOTOGALERIJA (15.6.2019.)

FOTOGALERIJA (14.6.2019.)