Emili Savi prva je lipička beba rođena u 2021. godini

Prva beba s područja Lipika rođena u 2021. godini je Emili Savi. Ona je rođena u ponedjeljak, 4. siječnja u 3:55h, a nakon poroda je imala 3500 g i 48 cm. Ova djevojčica, nakon kćerkice Ume, drugo je dijete u obitelji Krešimira i Ivone.

S obzirom na to da je malena Emili prvo dijete s područja Grada Lipika rođeno u novoj 2021. godini, uvažavajući sve epidemiološke mjere, oca Krešimira i sestricu Umu prilikom njihova dolaska po bebu i majku, pred pakračkom bolnicom danas je dočekao lipički gradonačelnik Vinko Kasana u pratnji Đurđice Stokić, glavne sestre bolnice i pomoćnice ravnateljice za sestrinstvo te dežurnog tima pakračkog rodilišta.

Tom je prigodom gradonačelnik uputio iskrene čestitke sretnom ocu te mu uručio cvijeće za majku Ivonu i prikladni poklon u vidu financijske podrške za prvo novorođeno dijete s područja Lipika.

Tijekom razgovora istaknuto je kako je od 1. siječnja ove nove godine u pakračkoj bolnici rođeno osam beba. U rodilištu je tijekom 2019. godine rođeno 455 beba, dok je u 2020. godini rođeno 42 bebe više u odnosu na prethodnu godinu, njih 497, od čega je 110 beba bilo s područja Lipika i Pakraca.

Pronatalitetne mjere Grada Lipika

Ovim putem valja naglasiti i to da Grad Lipik u sklopu pronatalitetnih mjera izdvaja naknade za novorođenu djecu (za prvo dijete 1.000 kn, drugo dijete 2.000 kn i treće dijete 3.000 kn), a svaka novorođena beba prilikom podnošenja zahtjeva za jednokratnu pomoć dobiva deset paketa pelena i poklon s odjevnim predmetima.