Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisao sporazume o suradnji s Gradom Lipikom i Toplicama Lipik

U Lipiku su 13. srpnja potpisana dva značajna sporazuma o suradnji između Grada Lipika, Toplica Lipik i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, institucija s više od 60 godina iskustva u obrazovanju visokoškolskih kadrova za turizam u Opatiji, pridružuje se ovom partnerstvu kao institucija koja je neizostavna u razvoju hrvatskog turizma.

U zgradi lipičke Gradske uprave čelne ljude Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu predvođene dekanicom, prof. dr. sc. Sandrom Janković primili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, pročelnica JUO Veronika Prhal, ravnatelj Toplica Lipik Goran Pušćenik te direktor LIRE Darian Husko sa suradnicima. Sastanku su prisustvovale i prodekanice za znanstvenu i stručnu djelatnost te poslovne odnose, prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić i prof. dr. sc. Elena Rudan, kao i prof. dr. sc. Marko Perić, trenutni prodekan za međunarodnu suradnju, koji će od iduće akademske godine preuzeti dužnost dekana.

Ovom prigodom, predstavnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisali su dva sporazuma – jedan s Gradom Lipikom, a drugi s Toplicama Lipik. Ovi sporazumi imaju za cilj realizaciju stručne prakse studenata Fakulteta za studije Menadžment u turizmu i Menadžment održivog razvoja.

Opis nije dostupan.

Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisala je sporazume o suradnji s gradonačelnikom Kasanom i ravnateljem Pušćenikom / Compas.hr

Danas smo izuzetno sretni što smo bili gosti Grada Lipika i Toplica Lipik. Potpisali smo dva sporazuma o suradnji, a prvi korak ove suradnje bit će dolazak naših studenata u Lipik, gdje će imati priliku obaviti stručnu praksu u trajanju od tri mjeseca. Impresionirani smo resursima koje smo vidjeli tijekom posjeta Lipiku i primijetili smo mnogo sličnosti između Lipika i Opatije. S veseljem ćemo pridonijeti razvoju turizma u Gradu Lipiku kao Fakultet, a naši će studenti sigurno unijeti inovativnost i kreativnost te donijeti nove ideje i primjere dobre prakse“, istaknula je dekanica Janković.

Gradonačelnik Vinko Kasana i ravnatelj Toplica Goran Pušćenik izrazili su zadovoljstvo potpisivanjem ova dva sporazuma. Naglasili su kako ovi sporazumi predstavljaju značajan korak u razvoju turizma i obrazovanja, posebno uzimajući u obzir i prisutnost Centra za umjetnu inteligenciju u Lipiku.

Tijekom svog boravka u Lipiku, gosti iz Opatije posjetili su i nedavno kupljenu Vilu Osječanku, koja će služiti kao edukacijski centar, te su također obišli znameniti lipički perivoj koji se trenutno obnavlja, Bazene Lipik i kompleks lipičkih Toplica.

Ovaj posjet označava važan korak prema daljnjoj suradnji između Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te institucija u Lipiku. Očekuje se da će ova suradnja donijeti obostrane koristi, pridonijeti razvoju turizma na našem području te pružiti studentima vrijedno iskustvo u stjecanju praktičnih vještina i znanja.

Opis nije dostupan.

Cijenjenje goste su impresionirali resursi koje su vidjeli tijekom obilaska Lipika te su primijetili mnogo sličnosti između Lipika i Opatije / Compas.hr