Franciškovo u Lipiku

Grad Lipik tradicionalno obilježava Dan grada povodom blagdana sv. Franje Asiškog. Ovogodišnja jesen u Lipiku donosi niz događanja kojima će se obilježiti Dan Grada Lipika i blagdan svetog Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika Lipika, koji se slavi 4. listopada.

Manifestacije počinju u rujnu i traju do sredine listopada. Gastro događanja upotpunjena sajmom te športske i kulturne manifestacije su tradicionalno vezane za posjet Gradu Lipiku. Tako se 24. rujna treba održati nadasve popularni Ajvar fest, kao i Dan kulture nacionalnih manjina koji se treba održati dan kasnije. Nešto ranije očekuje nas i moto defile te okupljanje motociklista u prostorijama kluba Iohannites, a kao kruna svih događanja tu je i tradicionalna Fišijada.

Premijera videospota i pjesme posvećene Lipiku

Ove godine je najposebnija premijera novog videospota i pjesme, koja je napisana posebno za naš grad Lipik, a koja opisuje i prikazuje naš Lipik ispunjen tradicijom i kulturom.

U međuvremenu u Lipiku se treba održati i 19. dječja biciklistička utrkaSajam mogućnostiturnir u boćanjuturnir u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne natjecatelješahovski turnirumjetničke izložbepromocije knjigaobiteljski planinarski pohodi oko Lipika te sveta misa.

Organiziralo se puno zanimljivih događanja o čemu ćemo Vas više informirati putem našeg lokalnog portala Compas  i web stranice Turističke zajednice Grada Lipika. Pozivamo sve građane da pozovu svoju rodbinu i prijatelje na posjet Lipiku, da obnovimo Franciškovo u Lipiku s puno veselja.