Gornji Čaglić i Subocka dobili javnu rasvjetu

Gotovi su radovi na mreži niskog napona u naseljima Gornji Čaglić i Subocka, a ujedno su i montirana tijela javne rasvjete pa je tako u ova dva lipička naselja, u nazočnosti lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane, u funkciju puštena javna rasvjeta.

Prema planu za 2021. godinu, koji je donesen u studenom prošle godine, u ovim naseljima je izvršena dogradnja javne rasvjete, istaknuo je direktor gradskog komunalnog poduzeća Lipkom Marijan Strganac.

Nastavak dogradnje javne rasvjete je napravljen nakon što su djelatnici HEP-a osposobili infrastrukturu. Postavljene su nove bandere i novi kablovi, a potom je Grad Lipik pristupio postavljanju javne rasvjete, odnosno led lampi rasvjete 50W u Gornjem Čagliću i u djelu Subocke

Ukupan financijski trošak za ovu javnu rasvjetu je 50 tisuća kuna, a radove za Grad Lipik je izvodila Elektroinstalaterska radionica Martinović.

– „Radi se o nastavku redovitih radova. Nakon svih onih naselja, poput Kovačevca, Šeovice i drugih naselja u kojima je dosad izvršena dogradnja javne rasvjete, ove je godine planirana dogradnja u Gornjem Čagliću i dijelu Subocke.“, istaknuo je gradonačelnik Vinko Kasana naglasivši pri tome kako će se dogradnja rasvjete u budućem periodu nastaviti i osigurati u svim onim dijelovima Grada Lipika gdje za to postoji potreba, odnosno gdje se osigura infrastruktura. – „Grad Lipik nastavlja suradnju s HEP-om. Gdje bude osigurana infrastruktura, mi ćemo ići s ugradnjom novih rasvjetnih tijela.“, rekao je gradonačelnik.

Javnu rasvjetu u Gornjem Čagliću u funkciju je pustila predsjednica Mjesnog odbora Mira Šarčević, dok je u Subockoj to učinila dosadašnja gradska vijećnica i tamošnja mještanka, Dijana Kuprešak. Ovom je prigodom gradonačelnik istaknuo kako se u Lipičkoj ulici u Subockoj planira obnoviti i kolnik te urediti putne jarke.

Dok su boravili u Gornjem Čagliću, gradonačelnik Kasana i direktor Strganac obišli su i izvor „Kruškina voda“. Mjesto je to druženja, ali i usputno odmorište planinarima i ljubiteljima prirode,