Grad Lipik i LIRA počinju s provedbom EU projekta za lokalne poduzetnike i obrtnike

Projekt “Lipik-grad prijatelj poduzetnika i obrtnika” sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz operativni program “Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.” 21. rujna u konferencijskoj dvorani Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. u Lipiku predstavili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, direktor LIRE Dejan Iličić i voditelj projekta Goran Pušćenik. Projekt ukupne vrijednosti 100.566,00 sufinanciranog s 95% iznosa odnosno 94.532,04 kn iz EU fondova predstavljen je u nazočnosti direktorice Poduzetničkog centra Pakrac d.o.o. Ivane Orban te predstavnika lokalnih i regionalnih medija.

Cilj predstavljenog projekta je promocija poduzetništva i obrtnika u gradu Lipiku, a namijenjen je svim poduzetnicima i obrtnicima, nezaposlenim osobama i svim zainteresiranim osobama s područja Grada Lipika.

Voditelj ovog projekta je Goran Pušćenik iz LIRE i uz pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lipika Veroniku Prhal primat će prijave i pružati dodatne informacije svim zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima i ostalim osobama. Projekt u trajanju 12 mjeseci, od srpnja ove godine do srpnja 2016. godine provodi Grad Lipik s Lipičkom razvojnom agencijom kao partnerom. Aktivnosti projekta su promocija poduzetništva i obrta te jačanje marketinških kapaciteta poduzetnika i obrtnika s ovog područja. Projekt uključuje organizaciju sajma poduzetništva, konferencije poduzetnika, okruglog stola o važnosti cjeloživotne edukacije i obrazovanja u poduzetništvu, izdat će se brošura Osnove poduzetništva te razne druge aktivnosti u svrhu promocije lokalnih poduzetnika i obrtnika, naveo je Pušćenik i dodao kako će pod aktivnošću jačanja marketinških kapaciteta poduzetnika i obrtnika zaposlenici LIRE organizirati radionicu o marketinškim alatima i izraditi marketing planove za zainteresirane lokalne poduzetnike i obrtnike.