GRAD LIPIK NASTAVLJA PODUPIRATI PODUZETNIŠTVO – Nove potpore za razvoj poduzetništva; dodijeljeno 244.777,11 kn za 13 poduzetnika

Trinaest poduzetnika s područja Grada Lipika potpisalo je danas u Velikoj vijećnici lipičke Gradske uprave ugovore o dodjeli potpora poduzetnicima. Dodijeljene potpore odnose se na podupiranje zapošljavanja i kupovinu opreme i mehanizacije, a tek su jedna u nizu mjera kojima Grad Lipik nastavlja podupirati lokalne poduzetnike u skladu s Programom mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lipika za razdoblje od 2018. do 2021. godine.

Ovo je prva Odluka o dodijeli potpora u 2021. godini kojom je trinaest poduzetnika potpomognuto s iznosom od 244.777,11 kuna.

Kako je ovom prigodom istaknula Veronika Prhal, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela u Gradu Lipiku, povjerenstvo za dodjelu potpora je prihvatilo 13 zahtjeva, a jedan je još na razmatranju. Međutim, u međuvremenu su pristigla još tri zahtjeva za koje se također nada da će biti odobrena na obostrano zadovoljstvo. Ove je godine planirano 510 tisuća kuna iz proračuna namijenjenih za sve mjere poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lipika

„Među vama ima poduzetnika koji se zaista bave raznovrsnim djelatnostima. To je ono što čini vrijednosti na području Grada Lipika i neki smjer kojim idemo. Smatram da to pokazujemo i sa svim ovim potporama kojima vas podupiremo.“, rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana te dodao kako će to sigurno biti put i u budućnosti.

Gradonačelnik Kasana je podsjetio da se s ovim potporama krenulo 2018. godine.

Tad smo imali jednu viziju i željeli smo poduzetnicima biti na usluzi. U međuvremenu smo osluškivali vaše potrebe te smo uveli i neke nove mjere. Mi smo ovdje radi vas, naših poduzetnika i naših građana te smo toga itekako svjesni.“, rekao je gradonačelnik i pri tome zahvalio poduzetnicima na svemu što čine za lokalnu sredinu.

Vidjeli ste  da se proteklih godina Grad Lipik nalazi među vodeća tri mjesta s najviše povučenih sredstava po stanovniku, a jedan od preduvjeta za to je i stabilno poduzetništvo. Vi stvarate nove vrijednosti, zapošljavate ljude, uplaćujete poreze od kojih se financira i Gradska uprava, i to ne samo da bi bila sama sebi svrsishodna, nego da bi bila na usluzi vama i svim građanima.“, zaključio je gradonačelnik. On je i ovom prilikom izjavio da su njegova vrata otvorena svim poduzetnicima i svim građanima.

Ukupno u tri godine dodijeljeno 35 potpora u visini 674.960,87 kn

Tijekom protekle tri godine Grad Lipik je poduzetnicima sa svog područja dodijelio ukupno 35 potpora u visini 674.960,87 kuna.

Protekle, 2020. godine poduprto je 8 poduzetnika u visini 161.935,12 kuna, dok je 2019. potporu dobilo 13 poduzetnika s 238.751,72 kune. Prve, 2018. godine s iznosom od 275.274,00 kuna potpomognuto je 8 poduzetnika.