Grad Lipik potpomogao još tri mlade obitelji pri rješavanju stambenog pitanja

U prostoru male vijećnice, unutar zgrade lipičke Gradske uprave, danas su potpisani ugovori o dodjeli sredstava iz „Programa socijalnih mjera – pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Lipika“. Tom je prigodom gradonačelnik Kasana uručio ugovore za tri mlade obitelji kojima Grad pomaže pri kupnji prve nekretnine, odnosno adaptacije stambenog prostora.

Pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji financira se pri kupnji građevinskog zemljišta ili stambenog objekta radi rješavanja stambenog pitanja, za ulaganje u izgradnju novog stambenog objekta ili za adaptaciju stambenog objekta na području Grada Lipika.

Primjena ovog Programa socijalnih mjera započela je 2019. godine i dosad su, uključujući i današnje potpisnike, njime potpomognute dvadeset i četiri obitelji s područja Grada Lipika, a proteklih je godina iz gradskog proračuna za ovu namjenu izdvojeno 628 tisuća kuna. Ove je godine izdvojeno čak 380 tisuća kuna za pomoć mladim obiteljima, od čega je 70 tisuća ugovoreno današnjim potpisivanjem ugovora.

Gradonačelnik Vinko Kasana je izjavio da ga posebno veseli veliki odaziv na mjere pomoći pri rješavanju stambenog pitanja. To pokazuje da mladi ljudi namjeravaju ovdje živjeti i zasnivati obitelji, što je opet snažni motiv Gradskoj upravi za još veći angažman pri stvaranju uvjeta za što kvalitetniji život na području Lipika, kako sadašnjim, tako i budućim generacijama, dodao je gradonačelnik.

On je također istaknuo kako je, nakon što su uviđene određene nelogičnosti, bilo i nekih prilagodbi samog programa, a naglasio je kako su uvijek spremni prihvatiti dobre sugestije.

Uz zahvalu i radost što Grad prepoznaje njihove potrebe, današnji potpisnici su izrazili i zadovoljstvo brzim rješavanjem papirologije potrebne za prijavu na ovaj Program stambenog zbrinjavanja.