Gradu Lipiku uručen ugovor vrijedan 7,5 milijuna kuna za novi moderni vrtić koji će imati i bazen

Na konferenciji pod nazivom „3. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva“, koja se održala u Puli, u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića i ministrice poljoprivrede Marije Vučković, lipičkom gradonačelniku Vinku Kasani svečano je uručen ugovor za financiranje izgradnje i opremanja novog dječjeg vrtića iz natječaja za operaciju 7.4.1. za ulaganja iz Sektora dječjih vrtića Programa ruralnog razvoja. Vrijednost ugovora iznosi 7.550.000,00 kuna.

Nakon izgradnje Dječjeg vrtića u Poljani, nužna je izgradnja još jednog vrtića u Lipiku u kojem će biti smješteno pedesetero predškolske dječice. Svi naši napori koje smo uložili u pripremu ovog projekta urodili su plodom i ovo je svakako nastavak poboljšanja predškolskog odgoja na području Lipika.“, izjavio je gradonačelnik Kasana.

Nužna je izgradnja novog vrtića u Lipiku s obzirom na to da su dosadašnji kapaciteti postojećeg objekta Dječjeg vrtića „Kockica“ u potpunosti popunjeni. Osim toga, zbog prostornog položaja Dječjeg vrtića nije moguće izvršiti radove dogradnje na postojećem objektu. Stoga se izgradnjom ovog novog objekta, koji će se nalaziti na prostoru nekadašnjeg prognaničkog naselja Topolik, žele osigurati kvalitetni preduvjeti za poticanje razvojnih aktivnosti, ali i kvalitetna skrb i briga za lipičku djecu predškolske dobi.

Dvije vrtićke te jedna jaslička skupina

Kroz ovaj važan projekt, koji su pripremali djelatnici Lipičke razvojne agencije LIRA d.o.o. u suradnji s Gradskom upravom, izgradit će se i opremiti novi dječji vrtić u Lipiku sveukupne površine 346,17 m2, a to prati i izgradnju popratnog dječjeg igrališta i zelenih površina ukupne površine 599,80 m2 te opremanje objekta elementima neophodnim za korištenje prostora. U njemu će biti smještene dvije vrtićke te jedna jaslička skupina što se ukupno odnosi na otprilike 56 djece, a predviđeno je i zapošljavanje novih djelatnika.

Moderan dječji vrtić s bazenom

Izgradnjom ovog novog objekta vrtića stvorit će se primjeren prostor za svakodnevni boravak djece što će zasigurno doprinijeti povećanju obrazovnih, sportskih i kulturnih aktivnosti za djecu predškolske dobi te omogućiti brži i kvalitetniji razvoj djece, a isto tako otvorit će se mogućnost za organizaciju različitih aktivnosti i igraonica sa svrhom socijalizacije. Bit će to jedan moderan dječji vrtić u sklopu kojeg će se nalaziti i bazen. Između ostalog, Lipik je grad vode i sporta, stoga je važno da se djeca od najranije dobi uključe u sportske aktivnosti i nauče plivati.

Dogođaju u Puli nazočila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, a valja istaknuti i to da je ovom prigodom  uručen i ugovor za izgradnju novog dječjeg vrtića u Pleternici, kao i ugovori dvama obrtnicima s područja naše županije. Riječ je o Šumi Šugić iz Pakraca te Stolariji Batori iz Pleternice. Naime, dobili su potpore za ulaganja u modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva.