HŽPP: Dogovoren besplatan prijevoz željeznicom za naše umirovljenike

U Zagrebu je 27. listopada održan sastanak tijekom kojeg su se predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić te direktorica Prodaje i marketinga Snježana Malinović susreli s lipičkim gradonačelnikom Vinkom Kasanom, pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević te gradonačelnikom Daruvara Damirom Lneničekom, kao i načelnikom Općine Sirač Branimirom Milerom.

Tema razgovora bio je novi vozni red koji treba stupiti na snagu u prosincu ove godine, a koji se tiče relacije, odnosno pruge Banova Jaruga – Virovitica koja prolazi kroz ove jedinice lokalne samouprave.

Kako je rekao gradonačelnik Kasana, postojala je namjera od strane HŽPP-a da se reducira broj vlakova na našoj pruzi, međutim, nakon konstruktivnog razgovora i otvorene komunikacije, članovi Uprave HŽPP-a su pokazali razumijevanje te će raspored vožnje i u sljedećoj godini biti istovjetan dosadašnjem, unatoč malom broju putnika, čega su svi svjesni.

Nećemo pristati i ne možemo dozvoliti da se željeznički promet na ovoj stoljetnoj pruzi ugasi.“, naglasio je Vinko Kasana te ovim putem najavio kako će umirovljenicima uskoro biti osiguran besplatan prijevoz vlakom. Naime, na sastanku je dogovoreno kako će gradovi Lipik, Pakrac i Daruvar te Općina Sirač sufinancirati troškove željezničkog prijevoza za svoje sugrađane umirovljenike čije je polazište ili odredište na pruzi Banova Jaruga – Daruvar – Virovitica. “To bi trebalo doprinijeti daljnjoj popularizaciji i povratku prema željeznici.“, zaključio je gradonačelnik.