Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Lipik je dovršena

Dovršena je izgradnja Poduzetničkog inkubatora Lipik. Podsjetimo se da je Ugovor za izvođenje radova s izvođačem, tvrtkom Maksim 4, potpisan u lipnju 2018. godine, a vrijednost izgradnje je iznosila 18.487.466,48 kuna, pri čemu je potrebno naglasiti da je navedeni iznos sufinanciran s 94,14% iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovaj prekrasni novi objekt koji krasi Poduzetničku zonu Lipik II sastoji se od šest proizvodnih jedinica, od kojih je jedna opremljena s 10 box ureda. Poduzetnički inkubator Lipik je kompletno uređen i potpuno opremljen, a uz neophodne električne instalacije, opremljen je klima uređajima, grijanjem, komunikacijskim ormarima, kao i rekuperacijom zraka. Uz uvažavanje energetske učinkovitosti, svaka proizvodna jedinica raspolaže i solarnim panelima za grijanje tople potrošne vode te potpore grijanju. Također, svaki proizvodni prostor raspolaže ženskim i muškim garderobama, sanitarnim čvorovima i čajnom kuhinjom.

Gradsko vijeće Grada Lipika na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo odluku o korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora Lipik gdje će se posebne povlastice dati poduzetnicima početnicima, ženama poduzetnicama te poduzetnicima s posebnim statusom.

Projekt traje do 1. kolovoza 2019. godine te će se u nadolazećem razdoblju opremiti namještajem i informatičkom opremom. Uz moderan i kvalitetan prostor, za poduzetnike će biti i osigurane inovativne usluge, poput usluga off inkubacije, usluga predinkubacije i mentorstva, konzultantskih usluga te administrativnih usluga i korištenja sale za sastanke/računalne učionice.