Kada, gdje, zašto? Odgovore potražite u tiskanoj brošuri o događanjima u Lipiku

Turistička zajednica grada Lipika, Grad Lipik i LIRA tiskali su 2000 primjeraka brošure o manifestacijama u Gradu Lipiku koje će se održavati tijekom 2019. godine.

Kako bismo imali sva događanja, ili barem većinu njih, na jednom mjestu, odlučili smo početkom godine objaviti poziv na webu svim tvrtkama, institucijama, udrugama te ostalim organizatorima koji žele i namjeravaju organizirati pojedina događanja u 2019. godini.

Turistički ured se bazirao na događanja koja su otvorena za javnost i za koje ne treba pozivnica ili najava, a za koje smo saznali na osnovu Javnog poziva. Želim napomenuti da u Lipiku ima još puno događanja u organizaciji raznih udruga koja ćemo svakako popratiti i najaviti tijekom godine.

Konačno, napravili smo popis od čak 50 događanja na početku brošure, što proteklih godina nismo imali. Tako se lakše može dobiti uvid u količinu i kvalitetu događanja koje organiziramo. U nastavku smo detaljnije opisali 36 događanja koje smo popratili fotografijama i popratnim informacijama.

Pripremljenu brošuru tradicionalno smo po prvi put pokazali na sajmu Viroexpo u Virovitici prošli tjedan. Budući da smo na sajmu bili odjeveni u baroknu/rokoko odjeću naših grofova Jankovića, odmah smo podijelili brošure i izlagačima na sajmu te ih upoznali s mogućnošću predstavljanja u Lipiku.

Svim čitateljima želimo skori dolazak u Lipik, a ovu brošuru neka čuvaju cijele godine i odmah upišu datume na svoje kalendare. Tijekom godine neka obavezno prate informacije na webu, odnosno Facebook stranici Turističke zajednice grada Lipika.“, rekao je tajnik Turističkog ureda Hrvoje Kovačić.

Što nas sve očekuje u 2019. godini?

U brošuri je opisan čitav niz događanja, no svakako treba najaviti i seriju koncerata klasične glazbe u Multikulturalnom centru, razne izložbe, koncerte, seminare i radionice tijekom cijele godine. Kao i prethodnih godina, najveća manifestacija će biti „Lipanj u Lipiku“ s čak desetak najavljenih događanja među kojima se svakako ističe Sajam janjetine koji će se 23. lipnja premijerno održati u Dobrovcu. Zatim imamo brojna događanja povodom „Dana grada“ u jesen, dok nas u prosincu očekuje najduža manifestacija – „Miris Božića“. Od prepoznatljivih događanja za Lipik svakako treba istaknuti Sajam cvijeća i ukrasnog bilja koji će se održati 11. i 12. svibnja, kao i dvodnevni turnir 3X3 Challenger 14. i 15. lipnja.

Tiskana brošura će se nalaziti u Turističkom uredu i Gradu Lipiku gdje ju svi mogu besplatno dobiti, a dijelit će se i partnerima na sastancima i gostovanjima te na manifestacijama.

KALENDAR DOGAĐANJA 2019.