Lipički perivoj dobiva novo lice

U postupku javne nabave radova obnove lječilišnog perivoja u vlasništvu Grada Lipika, građevinsko poduzeće Presoflex gradnja d.o.o. je odabrano kao ponuditelj koji je dostavio ekonomski najpovoljniju ponudu. Stoga je danas u maloj vijećnici lipičke Gradske uprave održano potpisivanje ugovora vrijednog 12.484.049,78 kuna s PDV-om. Ugovor je u ime izvođača potpisala gospođa Silvija Pavić, dok je u ime Grada Lipika to učinio gradonačelnik Vinko Kasana.

Gradonačelnik Kasana izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim odvijanjem projekta Terme Lipik.

Postojeći radovi na jednoj od faza ovog projekta, odnosno na izgradnji Vile Zinke uspješno se realiziraju, a potpisom ugovora o početku radova na obnovi lječilišnog perivoja, koji je u gradskom vlasništvu ta dinamika ide zadovoljavajućim tijekom.“, istaknuo  je gradonačelnik. Ovom je prilikom također dodao kako su Toplice Lipik, kao partner na projektu uveli u posao izvođača koji će raditi na obnovi Narodnih kupki te se još očekuje potpis ugovora za obnovu onog dijela perivoja koji je u vlasništvu Toplica.

Samim time uslijedit će radovi na revitalizaciji perivoja nakon kojih će vizura Lipika biti u svakom smislu promijenjena na bolje, a ako gledamo iz aspekta turističke ponude, onda je to nešto zaista nemjerljivo. Imat ćemo zaista posebnu turističku ponudu koja će činiti jednu reprezentativnu cjelinu, a bit će i ugodniji prostor za same građane Lipika, zaključio je lipički gradonačelnik.

Kao što smo već ranije pisali, projekt Terme Lipik sastoji se od tri komponente. To su Vila Zinke – interpretacijski centar, zatim Narodne kupke i lječilišni perivoj. Projekt u biti obuhvaća obnovu gotovo čitavog lipičkog parka, rekonstrukciju Vile Zinke („Vila dobre vode“), u kojoj će se na inovativan način interpretirati termalna baština Lipika popraćena modernim tehnologijama te rekonstrukciju i opremanje Narodnih kupki, u kojima će se moći iskusiti termalne terapije u wellness ambijentu.

Nositelj projekta je Grad Lipik, a partneri projekta su Toplice Lipik i lipička Turistička zajednica. Ukupna vrijednost projekta je 73 milijuna kuna, a EU sredstva iznose gotovo 62 milijuna kuna.