Lipik 3×3 Challenger među najvećim sportskim događajima u Hrvatskoj

Novo, veliko priznanje organizatorima Lipik 3×3 Challengera stiglo je ovih dana iz Središnjeg državnog ureda za sport (SDUS), objavljeno je na službenim stranicama Lipik 3×3 Challengera.

Naime, prema odluci ovog najvišeg državnog tijela zaduženog za razvoj sporta u Hrvatskoj, jedna od ukupno 21 vrhunske sportske manifestacije koje će ove godine sufinancirati SDUS je i Lipik 3×3 Challenger koji će u Lipiku biti održan 14. i 15.6.!

Potvrđeno je to u petak 8.3. Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje organizacije velikih športskih manifestacija u 2019. koju potpisuje zamjenik Janice Kostelić, državne tajnice SDUS-a.

Uz bok „Snježne kraljice“, memorijala „Hanžeković“, ATP-a Umag…

Koliko je ovo u stvari vrijedno i veliko priznanje možemo se uvjeriti kada pogledamo uz koje se sve svjetske sportske događaje svrstao Lipik 3×3 Challenger, a najzvučniji od njih su skijaška utrka Audi Fis Ski World Cup „Snow Queen Trophy“, zatim ATP turnir – Croatia Open u Umagu, zagrebački atletski  IAAF “Memorijal Boris Hanžeković”, teniski WTA Croatia Bol Open turnir itd…

Lipik jedini u županiji i 1 od 3 u Slavoniji

Lipik 3×3 Challenger jedini sportski događaj koji SDUS sufinancira u Požeško – slavonskoj županiji, a osim Lipika, iz cijele Slavonije prihvaćeni za sufinanciranje su još samo dva osječka sportska spektakla: svjetski kup u gimnastici i Pannonian Challenge XX.

– „Ovo je za nas veliko priznanje i poticaj da i dalje nastavimo organizirati Lipik 3×3 Challenger. Iz godine u godinu zahtjevi organizacije su sve veći, ove godine proračun će probiti 100.000 eura tako da nam uključivanje državnih športskih institucija jako puno znači. S druge strane, stavljanje Lipik 3×3 Challengera u popis velikih športskih događanja u Hrvatskoj, među njih samo 20, govori dovoljno o kvaliteti ovog događaja, ali i značaju za hrvatski šport i 3×3 košarku.

Zahvaljujem se SDUS-u na uvrštavanju među 21 vrhunski športski događaj u Hrvatskoj i značajnim financijskim sredstvima koja će nam uvelike pomoći u sufinanciranju Lipik 3×3 Challengera –  velikog športskog događaja“, izjavio je Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge Libox koja organizira i ovogodišnji Lipik 3×3 challenger.

Lipik 3×3 Challengeru 200.000 kuna

Navedenom Odlukom dodijeljena su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 8,9 milijuna kuna, a Lipik 3×3 Challenger će biti sufinanciran u iznosu od 200.000 kuna.

– “Dovoljno je vidjeti u kojem se probranom društvu našao Lipik i odmah vam je jasno da je ovo ogromna stvar i za 3×3 Challenger, ali i za cijeli naš grad. Lipik se sve više profilira kao turistička destinacija prepoznatljiva po svojim brojnim, sadržajnim i kvalitetnim manifestacijama. Challenger je jedna od najvrjednijih, a ova odluka SDUS-a je i potvrda da je to sportski događaj velik i važan ne samo u lokalnim nego i u državnim razmjerima. Dodatnu težinu svemu daje činjenica što nas je prepoznalo i u radu podržalo najvažnije i najveće državno tijelo zaduženo za razvoj sporta i ulaganje u velike i vrijedne sportske manifestacije. Stoga će naš 3×3 Challenger i dalje biti najbolji turistički promotor Lipika i u Hrvatskoj, a obzirom da smo lani imali ekipe sa čak 4 kontinenta, slobodno mogu reći i u cijelom svijetu.“, rekao je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.

Lipik – jedini 3×3 Challenger u Hrvatskoj

Prema kalendaru koji je objavila FIBA 3×3, krovna svjetska 3×3 organizacija, Lipik će i ove godine biti jedini Challenger u Hrvatskoj. Zahvaljujući Lipiku Hrvatska se može pohvaliti da 3×3 Challenger ima četiri godine u nizu, od 2016. godine, a ujedno je i prva država u Regiji s Challenger statusom, obzirom da je nakon Lipika status Challengera dobila Ljubljana (Slovenija), a u ovogodišnjoj najavi su Beograd i Novi Sad (Srbija).