Manifestacije povodom obilježavanja Dana Grada Lipika

Ovogodišnji rujan i listopad u Lipiku donose niz događanja kojima će se obilježiti Dan Grada Lipika i blagdan svetog Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika Lipika, koji se slavi 4. listopada.

Grad Lipik i Turistička zajednica Grada Lipika s ostalim organizatorima organiziraju niz događanja. Tako se već ove nedjelje, 12. rujna u lipičkom parku treba održati nadasve popularni Ajvar fest, festival domaćeg ajvara natjecateljskog karaktera.

Organizatori su za natjecatelje pripremili namirnice, poput paprike i patlidžana, koje su potrebne za natjecanje, a prijava ekipa traje do četvrtka, 9. rujna na broj telefona 098/961-7814 (Anita) ili 098/9476739 (Daria), gdje se mogu dobiti i sve dodatne informacije vezane za natjecanje.

Nakon prošlogodišnje pauze, Ajvar fest je ove godine idealna prilika za druženje s prijateljima, kolegama s posla ili obitelji uz koju se s malo truda, paprike, patlidžana, tajnih sastojaka i dozu adrenalina može pripremiti i najfiniji domaći ajvar.

U daljnjem tijeku događanja koja su predviđena povodom Dana Grada Lipika očekuje nas i Dan kulture nacionalnih manjina koji se treba održati u subotu, 18. rujna. Istoga je dana predviđeno i obilježavanje 90. godina osnivanja HLD „Jelen“, kao i okupljanje motociklista u prostorijama kluba Iohannites.

Dan Voćarapekmezijada i natjecanje za najbolju slasticu te pečenje rakije su predviđeni za nedjelju, 26. rujna, dok se kao kruna svih događanja spominje tradicionalna Fišijada i koncert koji bi se trebali održati 2. listopada.

U međuvremenu u Lipiku se treba održati i 18. dječja biciklistička utrkaSajam mogućnostiturniri u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne natjecatelje, šahovski turnirpromocija knjigeDan otvorenih vrata Državne ergele Lipik te niz drugih zanimljivih događanja o čemu ćemo Vas pravodobno informirati putem našeg portala.

Važno je naglasiti da će se povodom obilježavanja Dana Grada Lipika 2021. godine i održavanja gradskih događanja, organizatori pridržavati svih epidemioloških mjera koje su u skladu s važećim Odlukama Stožera civilne zaštite, o čemu podrobnije piše i na službenim stranicama lipičke Turističke zajednice.