MJERE ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE MLADIH OBITELJI – U rješavanju stambenog pitanja Grad Lipik potpomogao još devet mladih obitelj

Devet obitelji s područja Grada Lipika danas prijepodne je u velikoj vijećnici lipičke gradske uprave potpisalo s Gradom ugovore o dodjeli sredstava iz „Programa socijalnih mjera – pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Lipika“.

Ovo je treća godina primjene Programa socijalnih mjera s čijom se provedbom započelo još 2019. godine i kojim je prije današnjeg potpisivanja na isti način potpomognuta dvadeset i jedna obitelj s područja Grada Lipika u kupnji prve nekretnine, građevinskog zemljišta ili adaptiranja nekretnine kojoj su već u posjedu.

U svrhu pomoći pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji prijašnjih godina je iz gradskog proračuna izdvojeno 628.000 kuna, ove godine u tu svrhu izdvojeno je 310.000 kuna, a gotovo polovica tog iznosa, tj. 150.000 kuna ugovoreno je današnjim potpisivanjem u velikoj vijećnici.

„Drago mi je da radite, gradite i kupujete nekretnine ovdje, da planirate život sa svojim obiteljima u Lipiku, jer nam tako dajete dodatni poticaj da još bolje radimo jer sve ovo što radimo ne bi imalo nikakvog smisla ako ovdje nema života, mladih obitelji i djece. Od prve godine programa namjera nam je bila da pomognemo, radi čega smo prilagođavali program u nekoliko navrata kada ste nam ukazali na neke nelogičnosti i uputili dobre prijedloge. Uz mlade obitelji potpomažemo i poduzetnike s područja Grada Lipika, stoga je to svojevrsni poticaj onima koji ozbiljno razmišljaju o poduzetništvu.“ poručio je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana prilikom potpisivanja ugovora s novih devet mladih obitelji koje su svoj život odlučili graditi u Lipiku i naseljima koje on obuhvaća.