MOTO KLUB IOHANNITES LIPIK – „BUZ – BAJKERI U ZAJEDNICI“ Kroz projekt vrijedan 1,4 milijuna kuna bit će obnovljen društveni dom u Kukunjevcu

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” (UP.04.2.1.07.) donio je 2. Odluku o financiranju projekata ukupne vrijednosti 54.139.931,24  kuna. U sklopu navedene odluke Moto klub Iohannites Lipik dobit će 1.384.740,00 kuna za provedbu projekta „Buz – Bajkeri u zajednici“.

S obzirom na to da je Javni poziv raspisan s ciljem povećanja iskoristivosti javnih prostora te unaprjeđenja sadržaja i aktivnosti od općeg interesa za djecu i mlade, a samim time i za cjelokupnu lokalnu zajednicu, Moto klub Iohannites Lipik, koji prikuplja pojedince različitih karakteristika, ali s istom potrebom za socijalnom interakcijom,u partnerstvu s Gradom Lipikom i Stolnoteniskim klubom “LiPa” odlučio se kandidirati za navedeni projekt koji su pripremili djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencija LIRA d.o.o. i koji je u potpunosti prihvaćen.

Cilj projekta, nazvanog  „Buz – Bajkeri u zajednici“, je  uključiti mlade i starije osobe kroz socijalnu interakciju u lokalnu zajednicu te povećati iskoristivost prostora Grada Lipika koji je dan na korištenje Moto klubu Iohannites Lipik, odnosno društveni dom u Kukunjevcu gdje se nalaze klupske prostorije i koji će kroz projekt biti u potpunosti obnovljen te prilagođen za provođenje predviđenih aktivnosti.

Važno je istaknuti i to da će projekt obuhvatiti 70 sudionika koji će sudjelovati u osmišljenim aktivnostima, odnosno edukacijama i kreativnim radionicama, od kojih će se poneke ponavljati unutar dvije godine (24 mjeseca), koliko traje projekt, kako bi nove zainteresirane osobe također mogle sudjelovati. Ciljna skupina projekta jest 20 sudionika mlađih od 25 godina, 20 zaposlenih osoba uključujući samozaposlene, 10 osoba starijih od 54 godine, 2 volontera, 5 organizacija civilnog društva s područja Grada Lipika.
– „Ovo je svojevrstan nastavak rekonstrukcije, odnosno obnove društvenih domova na području Lipika.“, naglasio je gradonačelnik Vinko Kasana te istaknuo kako je dosad obnovljeno šest društvenih domova na području Grada Lipika; u Antunovcu, Brekinskoj, Brezinama, Filipovcu, Marinom Selu i Poljani. „Osim što će društveni dom u Kukunjevcu u potpunosti biti obnovljen, ovdje će se održavati i niz kvalitetnih edukacija u sklopu dotičnog projekta koje će provoditi stručnjaci iz određenih područja.“, rekao je gradonačelnik dodavši kako Grad Lipik kroz sljedeće razdoblje namjerava obnoviti ili čak izgraditi, ondje gdje je potrebno, sve društvene domove na svojem području.
– „Domovi su središta društvenog života svakog naselja u kojem se nalaze, a brojnim udrugama, kao i građanima prostori služe za obavljanje niza aktivnosti. Stoga smo mi kao predstavnici lokalne zajednice svojim građanima dužni osigurati i primjerene uvjete u takvim prostorima.“, zaključio je gradonačelnik.