Najbolji do sad! 4. Sajam cvijeća u Lipiku

 

Više od tisuću posjetitelja prodefiliralo je 4. Sajmom cvijeća i ukrasnog bilja koji se 11. svibnja održao u stoljetnom lipičkom parku.

Sajam su organizirali Turistička zajednica Grada Lipika i Grad Lipik, a gosti su došli iz Zagreba, Dugog Sela, Osijeka, Slavonskog Broda, Kutine, Siska, Pakraca, Daruvara i Požege. Među 52 izlagača našlo se dvadesetak proizvođača ukrasnog bilja, ljetnica, trajnica, kaktusa, lavande, travnih nasada, zimzelenog bilja te opreme za vrtlarstvo. Drugi su izlagali i prodavali unikate, suvenire i ostale rukotvorine. Kupovalo se, nosile su se pune vrećice sadnica i to je ono što se ne viđa često na našim lokalnim manifestacijama. Ponudu je upotpunio zabavni dio. U posebnom programu za djecu bio je mini lunapark te mađioničar, a sve je zabavljala blues rock grupa “OHIO” iz Virovitice. Pogled iz neke druge, ptičje perspektive osigurao je balon na topli zrak koji je zainteresirane bez straha podigao na oko 12 metara visine. Cijeli događaj ove godine za razliku od prošlih nije pokvarilo loše vrijeme.

Snimljena lipička verzija Happy

 I Lipik će dobiti svoju verziju popularnog hita Happy. Okupljeno mnoštvo predvođeno Plesnom skupinom Dolce plesalo je na zarazni ritam Pharrell-ovog hita dok je za snimanje te videoprodukciju zadužen FOTOimago. Snimalo se po cijelom parku, Lipik je prodisao tog dana. Da se nalazite u “Lipiku u cvijeću” osjetilo se već pri ulazu u grad. S bilo koje strane posjetitelje su čekale cvjetne dekoracije na javnim površinama, stabla su bila ukrašena umjetnim velikim cvjetovima, kandelaberi s cvijetnjacima i zastavicama Lipika, Hrvatske i Europske unije dali su svečani ton događaju. “Sajam je puno jači nego prošle godine, više je izlagača te je i ponuda bolja. Jača je ugostiteljska ponuda, kao što je bolji i zabavni dio”, rekao je tajnik Turističke zajednice Hrvoje Kovačić i zahvalio djelatnicima Grada Lipika na pomoći jer su upravo sve cvjetne instalacije njihovih ruku djelo.

FOTOGALERIJA 4. SAJAM CVIJEĆA LIPIK (11.5.2014.)

Karavana konja dala međunarodni ton

Na iznenađenje organizatora i svih posjetitelja ovogodišnji sajam je posjetila međunarodna karavana koja na konjima putuje od Jadranskog do Baltičkog mora. Na deset konja, deset ljudi, Mađari, Poljaci, Slovaci i Šveđani putovat će mjesec i pol dana, a 8. dan u Hrvatskoj zadesio ih je u Lipiku te su okrjepu pronašli upravo na sajmu cvijeća. Novost u turističkoj ponudi Lipika su i novi kostimi koji su izrađeni u sklopu projekta TZ-a Grada Lipika. Dva barokna kostima koji podsjećaju na trajnu prošlost Lipika i Pakraca 18. stoljeća bit će u stalnoj turističkoj ponudi budućih manifestacija. Grof i grofica Janković ponovno su prošetali Lipikom, kao i više od tisuću posjetitelja.