Najljepše božićne okućnice imaju obitelji Pleše iz Lipika i Marković iz Gaja

U zgradi lipičke gradske uprave 15. siječnja su, uz prisustvo gradonačelnika Vinka Kasane te voditelja Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoja Kovačića i predsjednika Mjesnog odbora Lipik Bore Tutića, sudionicima ovogodišnjeg natječaja dodijeljena priznanja i nagrade za najljepšu zimsku, odnosno božićnu okućnicu Grada Lipika.

Ove je godine u akciji „Najljepša božićna okućnica 2020.“ sudjelovalo jedanaest sudionika iz sedam lipičkih naselja (Antunovac, Donji Čaglić, Filipovac, Gaj, Lipik, Marino Selo, Poljana). Neki su od njih sudjelovali i ranijih godina, a neki sa svojim okućnicama su sudjelovali po prvi put. To su obitelji Adžijević, Borovičkić, Demartini, Dujmović, Ivanušević, Marković, Milas, Nagy, Pleše, Szarvaš i Žili.

Dobrodošlicu svim sudionicima poželio je voditelj TZ Lipik Hrvoje Kovačić rekavši da mu je iznimno drago pozdraviti sve okupljene na devetom po redu Natjecanju za najljepšu božićnu okućnicu zahvalivši im se na sudjelovanju i njihovom trudu čime su doprinijeli tome da Lipik bude jedna od prepoznatljivih zimskih turističkih destinacija.

Prije same dodjele priznanja sudionicima se obratio i gradonačelnik Vinko Kasana istaknuvši da je cijeli smisao ove akcije pokrenute prije devet godina potaknuti i animirati građane Lipika na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika u ovo božićno vrijeme. „Uz sav trud koji lipička Gradska uprava ulaže kako bi uljepšala sva naša naselja,  taj cilj se ne može u potpunosti postići ako se u njegovo ostvarenje ne uključe i građani.”, rekao je gradonačelnik, pohvalivši trud svih ovogodišnjih natjecatelja.

Obitelji Pleše i Marković imaju najljepše okućnice

Kriteriji kojima je stručni žiri (voditelj TZ Hrvoje Kovačić, voditeljica Turističke agencije LIRA Travel Ivana Pleše, predsjednik MO Lipik Bore Tutić) ocjenjivao okućnice bili su – ukrašavanje kuće i okućnice, usklađenost boja, dodatno ukrašavanje, neobičnosti i detalji, dnevni dojam, cjelokupan dojam, kao i glasovi prijatelja uključenih obitelji koji su za njihove okućnice glasali putem Facebook stranice Turističke zajednice Grada Lipika.

Tako je prema glasovima žirija najljepšom okućnicom proglašena ona od obitelji Pleše iz Lipika, dok su glasovi na društvenoj mreži Facebook titulu najljepše okućnice dodijelili onoj od obitelji Marković iz Gaja.

Stoga su ove godine sudionici nagrađeni za svoj trud bonom od 300 kuna, a pobjednici su uz bon od 500 kuna nagrađeni simboličnom titulom „Najljepše okućnice“.

Inače, kako smo doznali od voditelja TZ Hrvoja Kovačića, osim ovog natjecanja za najljepšu božićnu okućnicu te onog za ljetnu okućnicu, u pripremi je još jedno natjecanje koje bi se moglo odvijati netom prije uskrsnih blagdana. Shodno tome, ovo je i svojevrstan poziv svim građanima koji marljivo uređuju svoje okućnice da se prijave te da njihov trud zasluženo bude i nagrađen.

Okućnice svih ovogodišnjih natjecatelja možete pogledati OVDJE.