Nakon silovite oluje zbrajaju se posljedice štete

Snažno, gotovo apokaliptično nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i kišom u srijedu, 19. srpnja u poslijepodnevnim satima pogodilo je područje Lipika i okolice. Nadležne službe odmah su poslane na teren da izvide situaciju, a vatrogasci su sanirali srušena stabla na cestama.

Nastala šteta se utvrđuje, a pozivaju se svi građani čija je imovina oštećena da se jave.

Poziv građanima s područja Grada Lipika

Prijava štete od elementarne nepogode koja se dogodila 19. srpnja 2023. u popodnevnim satima može se podnijeti u Gradskoj upravi Lipik, Marije Terezije 27, soba br. 14, I kat.

Sve informacije možete dobiti na telefon 034 314 803 ili na  034 314 805.

Poziv pravnim osobama s područja Grada Lipika

Mole se pravne osobe koje posluju na području Grada Lipika da telefonom  do 9:00 sati 21. srpnja 2023. prijave prvu preliminarnu procjenu štete od elementarne nepogode nastalu 19.7.2023. u popodnevnim satima.

Prijavu štete izvršite na telefon: 034 314 805, Gordana Horvat

Najlon za suzbijanje štete od padalina

Uzevši u obzir da su obilne padaline prouzrokovale oštećenja na imovini brojnih građana, Grad Lipik je poduzeo preventivne mjere kako bi pomogao u saniranju štete i očuvanju imovine. Stoga, je osiguran najlon kako bi građani mogli zaštititi svoje stvari i svoju imovinu od eventualnih daljnjih padalina. U slučaju potrebe za najlonom možete se obratiti na mobitel 099 413 2988 (Igor Sigeti).

Zabranjen ulazak u park

Lipički perivoj pretrpio je znatna oštećenja uslijed nevremena, stoga se mole svi građani da do daljnjeg ne ulaze u prostor parka jer nije sigurno. Sigurnost svih građana je prioritet, stoga vas molimo da poštujete ovu zabranu dok se park ne osigura i ne obavi potrebna sanacija.

Dokumenti: OBRAZAC (.pdf) OBRAZAC (.docx)