Obilježavanje Dana branitelja Lipika

U prigodi obilježavanja Dana branitelja Lipika 6. prosinca u organizaciji Udruge branitelja Lipika 1991. i Grada Lipika prisjetit ćemo se dana kada je prije 24 godine nakon više od 100 dana krvavih borbi u Lipiku te brojnih žrtava, grad oslobođen od neprijatelja.

Povodom ovog događaja koji Lipičani slave kao najsjajniji događaj u Domovinskom ratu održat će se dvodnevni program koji započinje izložbom slika lipičkog slikara amatera Drage Kuruca u petak 4. prosinca u 18 sati u Multikulturalnom centru Lipik.

U subotu 5. prosinca je središinji program proslave Dana branitelja Lipika koji počinje okupljanjem branitelja i uzvanika na Trgu hrvatskih branitelja Lipika u 9 sati. Protokol polaganja vijenaca za poginule branitelje počinje u Dobrovcu na spomen obilježju kod škole u 10 sati, zatim u Lipiku na groblju kod spomen obilježja u 10:30 sati nakon čega će u 11 sati biti služena sv. misa. Na Trgu hrvatskih branitelja Lipika u 12:30 predviđen je svečani program uz dodjelu priznanja, a druženje uz domjenak je od 14 sati na bazenima u Lipiku.

Zabavni program održava se u šatoru u parku i počinje istog dana (5.12.) u 18 sati koncertom klape Bjelovar, a od 20 sati zasvirat će Tamburaški sastav Bekrije.