Obnavlja se društveni dom u Klisi

U sklopu druge Odluke o financiranju projekata koju je početkom ovog tjedna donio Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, uz financiranje projekta „Buz – Bajkeri u zajednici“ o kojem smo pisali dan ranije, obuhvaćeno je i financiranje projekta “Udruga Mladi Lipika – Aktivno uključivanje mladih u zajednicu kroz prizmu revitalizacije društvenog doma u Klisi“.

Radi se o projektu sveukupne vrijednosti 1.632.399,71 kuna koji će trajati dvije godine, a čiji je cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za razvoj novih i održivost postojećih programa u zajednici kroz poticanje suradnje javno-civilnog partnerstva i participativnog upravljanja na području Grada Lipika. Nositelj projekta je udruga Mladi Lipika, a jedan od partnera je i Grad Lipik.

Osim što će ovim projektom u potpunosti biti obnovljen objekt društvenog doma u Klisi, njime će se kroz edukacijski i zabavni program radionicama poticati djecu i mlade na međuljudsku povezanost. Naime, uz tako oplemenjen prostor u kojem će biti stvoreni svi preduvjeti za kvalitetan rad, poticat će se svakodnevna kreativna aktivnost, druženje i komunikacija te u konačnici iskorištenost javnog prostora. Sve bi to trebalo rezultirati stvaranjem motivirajućeg okruženja za odrastanje i edukaciju mladih ljudi na dobrobit lokalne zajednice.

Mjesto, u kojem će mladost svoje slobodno vrijeme kreativno iskoristiti na najbolji mogući način

Lipik će realizacijom ovog projekta dobiti mjesto u kojem će mladi ostatak svojeg slobodnog vremena moći koristiti na najbolji mogući način, mjesto gdje će moći izraziti svoju kreativnost te pri tome stjecati nova znanja i nove vještine kako bi postali aktivni stanovnici koji će doprinositi zajednici u kojoj žive.“, izjavio je ovom prigodom gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te dodao kako mu je posebno drago što će ovaj centar biti smješten u Klisi, prigradskom naselju koje je posljednjih godina stanovništvu sve više zanimljivije i u kojem se, kao i u ostalim lipičkim naseljima, nastoji osigurati što kvalitetniji život mještana.