Odazovite se besplatnom turističkom vođenju Lipikom

Pozivaju se svi zainteresirani građani Lipika, Pakraca i okolice da se pridruže turističkom obilasku grada Lipika u nedjelju, 13. siječnja 2019. godine, s početkom u 12.00 sati kod izvora Antunovo vrelo u parku u sklopu Toplica Lipik.

Turistička agencija Lira i Turistička zajednica grada Lipika priključuju se projektu „Upoznaj svoju zemlju“ kroz koji će u isto vrijeme diljem Hrvatske započeti organizirana besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča.

Iskoristite priliku na jedan dan postati turist u svojem gradu i uz stručno vodstvo turističkog vodiča upoznati povijesne znamenitosti poput natkrivenog paviljona izvora ljekovite termalne vode „Antunovo vrelo“, velebnih zdanja Toplica Lipik – Mramorne i Kamene kupke, Dependence, Kurhotel, ostataka natkrivene šetnice Wandelbahna, Kursalona, Jelkinog brijega i klupe, fontane.

Saznajte priču o grofici Jelki, kako je izgubila dragocjeni prsten, gdje su plemići gubili imanja na kocki, što je fenster aleja i mnogo više.

Turistički obilazak traje sat vremena, a nakon toga od 13.00 do 14.00 sati posjetite vidikovac crkve sv. Franje Asiškog gdje možete na 7 tematskih jedinica pogledati digitalni prikaz povijesti grada s fokusom na stradavanje tijekom Domovinskog rata te njegovu obnovu koja svoj vrhunac dobiva na završnom katu s kojeg se pruža pogled na Lipik s četiri strane svijeta.

Obilazak je prigodan za sve uzraste, a sve zainteresirane molimo da se prijave na kontakt broj agencije; Ivana Pleše – 0993808467 ili mailom na info@liratravel.eu do petka 11.1.2019. godine do 16 sati.

U slučaju lošeg vremena obilazak će biti otkazan što ćemo objaviti pravovremeno na Facebook stranici Lipički Compas, Lira Travel Lipik i Turistička zajednica Grada Lipika.