Održana ljetna sjednica Gradskog vijeća Lipika

Deseta sjednica lipičkog Gradskog vijeća pod predsjedanjem predsjednika Slobodana Katunara održana je 14. srpnja u prostoru velike gradske vijećnice. Osim sedam gradskih vijećnika, prisustvovali su joj predstavnici gradskih stručnih službi na čelu s gradonačelnikom Vinkom Kasanom.

Sjednica je započela aktualnim satom tijekom kojeg je ukratko bilo govora o funkcionalnosti uređenja same gradske vijećnice. Potom se prešlo na radni dio sjednice koji se sastojao od samo jedne točke koja se odnosila na Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o  davanju suglasnosti za zaduživanje i davanju suglasnosti za jamstvo za zaduživanje trgovačkom društvu LIRA d.o.o. Lipik, a što su vijećnici jednoglasno usvojili. Izmjene i dopune su uglavnom bile tehničke prirode, a odnosile su se na godišnju fiksnu kamatnu stopu.

Podsjetimo se da je Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. na sjednici Gradskog vijeća koja je održana 29. ožujka ove godine dobila suglasnost i jamstvo za zaduživanje u iznosu od 3.000.000,00 kuna za kredit kod Erste & Steiermärkische Bank d.d. Rijeka za potrebe financiranja kupnje nekretnine u Lipiku na adresi Ulica Marije Terezije br. 23 koja je građanima poznatija pod nazivom Vila Osječanka.

Riječ je o kapitalnoj investiciji kojom će ovaj vrijedni objekt, koji se nalazi na odličnoj poziciji, nakon dugo vremena ponovno biti u funkciji. Zgrada je u dobrom stanju i mogla bi veoma brzo biti u raspoloživom stanju. Unutar nje se nalaze dvorane za edukaciju, kuhinja, restoran, ali i smještajni kapaciteti te niz drugih sadržaja. Ovim, zaista reprezentativnim objektom dodatno će se upotpuniti ponuda Grada Lipika koji će ujedno dobiti jednu novu obrazovnu ustanovu.