Održana početna konferencija projekta „Mirovina nije za mirovanje“

Danas je temeljem odobrenog projekta i potpisanog Ugovora za provedbu projekta „Mirovina nije za mirovanje“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali održana početna konferencija projekta u prostoru Društveno – kulturnog centra u Daruvaru.

Nositelj projekta je Udruga HVIDR-a Daruvar, a partneri u projektu su: Udruga branitelja Lipika 1991. g. te gradovi Daruvar i Lipik. Projekt su predstavili predsjednik daruvarske HVIDR-e Krešimir Ivančić i voditeljica projekta Sanja Bogdan Pavlović, dok su podršku dali i predstavnici partnera na projektu, odnosno daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček, predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić te Branimir Ljevaković, predstavnik Udruge branitelja Lipika 1991. godine. Konferenciji su nazočili i zamjenici daruvarskog gradonačelnika; Vladimir Bilek, ujedno i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu te Vanda Cegledi.

Projekt je ukupne vrijednosti 942.155,58 kune od čega Europska unija financira 800 832,24 kuna, a Republika Hrvatska 141.323,34 kune. Projekt „Mirovina nije za mirovanje“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda.