Plazma Sportske igre mladih stižu u Lipik

Po prvi put će se u Lipiku održati Plazma Sportske igre mladih, dogovoreno je to na današnjem susretu, koji je upriličen u Maloj gradskoj vijećnici zgrade lipičke gradske uprave, između gradonačelnika Vinka Kasane i Igora Kroužila, predstavnika Plazma Sportskih igara mladih.

U Lipiku bi se tijekom petog i šestog mjeseca ove godine trebala održati natjecanja u nogometu, rukometu i stolnom tenisu, a tim su povodom na današnjem sastanku sudjelovali i predstavnici Osnovne škole Lipik, NK Lipik 1925, STK LiPa te RK ŽRK Lipik – ŠR LiPa, kao i ambasadorica Plazma Sportskih igara mladih Hana Kroužil iz Daruvara, inače izvanredna mlada sportašica i odlikašica.

Plazma sportske igre mladih, odnosno sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održati će se po 23. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja.