Poduzetnički inkubator Lipik uskoro u potpunosti opremljen

U tijeku je opremanje Poduzetničkog inkubatora Lipik s namještajem; potrebnim uredskim/radnim stolovima i stolicama za box urede i urede proizvodnih prostora te radnih jedinica, policama, projektorom, projektorskim platnom, stropnim nosačem, klupama za garderobe, laptopom, strojem za uvezivanje, pametnom pločom te kuhinjskim blokovima. U srijedu, 3. srpnja, je obavljen i tehnički pregled, a projekt traje do 1. kolovoza i trenutno se sve nalazi u završnoj fazi.

Gradsko vijeće Grada Lipika na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo odluku o korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora Lipik, a gradonačelnik Lipika će uskoro donijeti odluku o poticajnim mjerama za usluge koje će se u inkubatoru provoditi.

Izvođač radova na Poduzetničkom inkubatoru Lipik jest tvrtka Maksim 4, a vrijednost izgradnje je iznosila 18.487.466,48 kuna, pri čemu je bitno naglasiti kako je navedeni iznos sufinanciran s 94,14% iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sam objekt se sastoji od šest proizvodnih jedinica, od kojih je jedna opremljena s 10 box ureda. Osim neophodnim električnim instalacijama, opremljen je i klima uređajima, grijanjem, komunikacijskim ormarima, kao i rekuperacijom zraka, a uz uvažavanje energetske učinkovitosti, svaka proizvodna jedinica raspolaže i solarnim panelima za grijanje tople potrošne vode te potpore grijanju. Isto tako, svaki proizvodni prostor raspolaže ženskim i muškim garderobama, sanitarnim čvorovima i čajnom kuhinjom.