Potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji dijela Ulice Đure Salaja u Dobrovcu

U zgradi lipičke Gradske uprave 23. svibnja su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i Vlado Amić, vlasnik istoimenog obrta „Autoprijevoznik Vlado Amić“, potpisali ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji prvog dijela Ulice Đure Salaja u Dobrovcu.

„Nakon što je u utorak u Zagrebu predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU o sufinanciranju projekta uređenja Ulice Đure Salaja u Dobrovcu s iznosom od 300.000,00 kuna, nismo dugo čekali, nego smo odmah prionuli na posao i danas potpisali ugovor o izvođenju radova.“, istaknuo je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Uvođenje izvođača u posao predviđeno je za kraj svibnja 2019. godine, a izvođač je obvezan odmah započeti s radovima te iste završiti u roku 3 mjeseca od dana uvođenja u posao.

Sveukupna vrijednost radova s PDV-om iznosi 575.268,75 kuna, od čega sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iznose već spomenutih 300.000,00 kuna, dok će preostali dio biti financiran iz proračuna Grada Lipika.

Prethodnih dana smo već informirali naše čitatelje kako projekt rekonstrukcije Ulice Đure Salaja u Dobrovcu predviđa asfaltiranje cijelom dužinom ceste (822,91m) i uređenje kanala oborinske odvodnje, a radovi će se odvijati u tri dijela/faze. Širina asfaltnog nanosa bila bi 3 metra, a vršila bi se i izgradnja potpornih zidova, zaštita instalacija te rekonstrukcija (korekcija) propusta. Svrha projekta je, između ostalog, potaknuti socijalnu i gospodarsku revitalizaciju područja grada Lipika te doprinijeti održivom razvoju lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture čime bi se poboljšala prometna povezanost i kvaliteta usluga u prometu, ali i lakša dostupnost javnim, gospodarskim i društvenim objektima.