Potpisan ugovor vrijedan 4,9 milijuna kuna za izgradnju cesta u Antunovcu

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana danas je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu potpisao Ugovor o financiranju Mjera 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Za projekt Rekonstrukcije prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu dobiveno je oko 4.899.766,81 kuna. 

Podsjetimo, glavna aktivnost projekta pod nazivom Rekonstrukcija prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu je rekonstrukcija prometnica koje se sastoje od asfaltiranja kolničke konstrukcije i uređenja jaraka oborinske odvodnje, a izgradnja će se provoditi tako da po postupku provedbe javne nabave, izabrani izvođač krene s izvođenjem radova sukladno ugovoru na izgradnji nerazvrstane ceste koja se sastoji od:
– Školske ulice duljine 674,54 m, širine kolnika 4 m,
– Male ulice duljine 824,62 m, širine kolnika 4 m,
– Gajske ulice duljine 583,19 m, širine kolnika 5 m.

Projekt će poboljšati prometnu povezanost gospodarskih objekata u vlasništvu šest obiteljskih gospodarstava i jednog poljoprivrednog obrta kao što su silosi, sušare, laktofrizi te farme koji su smješteni na nerazvrstanoj cesti N0102. Na navedenoj cesti se nalazi i javni vjerski objekt kojem će, nakon provedbe projekta, biti olakšan pristup.

Ugovor koji je danas potpisan znatno će poboljšati kvalitetu života u Antunovcu, svim građanima, kao i poduzetnicima te obiteljima koje se bave poljoprivredom i zbog toga mi je posebno drago što je ovaj projekt prošao. U proteklom vremenu obnavljali smo naselja Gaj, Marino Selo i Poljanu, a sad je red došao i na Antunovac kao i na ostala naselja uključujući i samo središte Lipik, rekao je gradonačelnik Vinko Kasana.

Ovaj ugovor jedan je od 212 ugovora potpisanih s gradonačelnicima i načelnicima iz čitave Republike Hrvatske, a ukupno su vrijedni oko 650 milijuna kuna, istaknuo je na svečanosti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Prisutnima se obratio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi Matilda Copić, koja je bila i supotpisnica ugovora.