Potpisani novi ugovori o potporama između Grada Lipika i lipičkih poduzetnika

U zgradi lipičke Gradske uprave danas je održano potpisivanje Ugovora o poslovnoj suradnji s predstavnicima četiri obrta (knjigovodstveni obrt „Puke“, obrt za tetoviranje Signum Tattoo, frizerski obrt za djecu i odrasle „Kosica“ i obrt „Keramika Mario“) koji se nalaze na području Grada Lipika, u iznosu od 44.000,00 kuna. Riječ je o ugovorima kojima je regulirana isplata potpore, namjensko trošenje sredstava te izvještavanje o utrošku dobivenih potpora.

U skladu s Javnim pozivom za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora u 2019. godini u sklopu „Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lipika za razdoblje od 2018. do 2021. godine“ Grad Lipik je donio Odluku o potporama za mjere 2.1. (potpora za nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme), 2.2. (potpora korisnicima za novo zapošljavanje) i 3.1. (potpora korisnicima za razvoj turističkih proizvoda). Tako je ljetos već potpisan ugovor s deset poslovnih subjekata s područja Grada Lipika (Trim-Projekt d.o.o., Frizerski salon „Ona“, Ugostiteljski obrt „Carlo“, Ordinacija dentalne medicine Mato Blažević, AT Print, Ugostiteljski obrt „Laganini“, Krojački obrt „Moj stil“, Obrt Vios, Olivier uslužni obrt, Caffe bar „Mali Caffe) u iznosu od 170.000,00 kuna, a valja istaknuti kako je potpore tijekom 2018. godine dobilo, isto tako, trinaest drugih lipičkih poduzetnika.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana je i ovom prilikom istaknuo zadovoljstvo ovakvim načinom na koji se potiče razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lipika, naglasivši kako će se s ovakvim i sličnim mjerama nastaviti i u budućnosti, dok su prisutni obrtnici kazali da im puno znači ova potpora Grada Lipika, odnosno izuzetno dobra suradnja lokalne uprave i poduzetnika.