Povodom 27. obljetnice Vojno redarstvene akcije Oluja položeni vijenci i svijeće

Uoči 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice Vojno redarstvene akcije Oluja, predstavnici Grada Lipika i Grada Pakraca, na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Lipika Slobodanom Katunarom, gradonačelnicom Pakraca Anamarijom Blažević i predsjednikom pakračkog Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem, Željko Obradović, tajnik Požeško-slavonske županije te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Lipika i Pakraca prisjetili su se veličanstvene i presudne pobjede.

Zajednički vijenci i svijeće su položeni kod spomen-obilježja poginulim braniteljima na lipičkom gradskom groblju te kod poprsja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i spomenika poginulim branitelja na Trgu hrvatskih branitelja u Lipiku, kao i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Dobrovcu, gdje su se komemoraciji pridružili i članovi NK Dobrovac. Neposredno prije odavanja počasti u Lipiku i Dobrovcu, vijenci i svijeće su položeni i kod spomenika predsjedniku Tuđmanu u Pakracu, ali i na središnjem pakračkom trgu te kod spomen ploče poginulim braniteljima u Donjim Grahovljanima.

Nakon odavanja počasti onima koji su svoje živote ugradili u temelje suvremene Republike Hrvatske, program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti završen je služenjem svete mise za poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog u Lipiku.

FOTOGALERIJA