POZIV NA EDUKACIJSKU RADIONICU NA TEMU DESTINACIJE I KULTURNOG TURIZMA U SKLOPU PROJEKTA TERME LIPIK

POZIV NA

EDUKACIJSKU RADIONICU NA TEMU DESTINACIJE I KULTURNOG TURIZMA U SKLOPU PROJEKTA TERME LIPIK

 

 

Kako bi destinacije mogle odgovoriti na potrebe sve zahtjevnijih gostiju ali obzirom i na intenzivne promjene na tržištima različitih gospodarskih, društvenih i tehnoloških i drugih kretanja gdje su kontinuirane edukacije nužne Grad Lipik organizira dvodnevnu edukaciju u funkciji unapređenja znanja i vještina iz specijalističkih područja turizma i kulturnog turizma.

 

Cilj edukacije je jačanje kapaciteta sudionika, kroz usvajanje konkretnih znanja i vještina te priliku da bolje upoznaju sebe i kolege iz svog sektora, kao i institucije i organizacije iz kojih dolaze. Kroz ovo iskustvo dobiti će priliku osvijestiti značajne i transformativne mogućnosti za svaku od ustanova i organizacija iz kojih dolaze, ali i za širu zajednicu.

 

Edukacija će se održati 8. i 9. svibnja 2023.g. u Multikulturalnoj dvorani u Lipiku, s početkom u 10:00h, u trajanju do 16:00h.

 

PRIJAVU ZA SUDJELOVANJE NA EDUKACIJSKOJ RADIONICI NA TEMU DESTINACIJSKOG I KULTURNOG TURIZMA DOSTAVITI NA MAIL: veronika.prhal@lipik.hr ili daria.adzijevic@gmail.com

Prijave se zaprimaju do 04. svibnja 2023.

Dajem suglasnost Gradu Lipiku, Toplicama Lipik i Turističkoj zajednici Grada Lipika da koristi moje osobne podatke u svrhu iskaza interesa za sudjelovanjem na edukaciji sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka.

 

VODITELJICE RADIONICE

Tim Muze

 • Tvrtka Muze d.o.o. od svog osnutka 2005. godine djeluju kao stručni suradnik i konzultant u preko 70 raznovrsnih projekata.
 • Naše su ekspertize strateško i interpretacijsko planiranje, oblikovanje, edukacija, menadžment i marketing u kulturnom, baštinskom i turističkom sektoru.
 • Specijalizirane smo za izradu dokumentacije za infrastrukturu interpretacije baštine poput interpretacijskih centara, muzeja, kulturnih ruta, parkovnih atrakcija i tematskih igrališta.
 • Rezultati našega rada su cjeloviti identiteti destinacija i mikrodestinacija temeljeni na interpretaciji baštine na inovativan, inkluzivan, participativan i kreativan način koji osnažuju ljude, zajednice i njihovu baštinu.

Dragana Lucija Ratković Aydemir

 • Poduzetnica u kulturi i turizmu, interpretatorica baštine, predavačica, trenerica i utemeljiteljica tvrtke Muze d.o.o. i Hrvatske udruge za interpretaciju baštine Interpretirajmo Hrvatsku.
 • Završila je studij komparativne književnosti i povijesti umjetnosti u Zagrebu. Stručnim usavršavanjem u Fondaciji Marcel Hicter iz Bruxellesa stječe Europsku diplomu iz kulturnog menadžmenta, a UNESCO-vom stipendijom u Poljskoj produbljuje znanja u području konzervacije i zaštite kulturnih dobara. Tokom godina stručno se usavršava u području strateškog menadžmenta, interpretacije baštine, radu s ljudima i fundraisingu.
 • Nakon desetogodišnjeg rada u Ministarstvu kulture na poslovima zaštite kulturne baštine godine 2005. osniva u Zagrebu tvrtku Muze d.o.o.
 • Aktualna je predsjednica udruge Interpretirajmo Hrvatsku, a godinama je obnašala funkciju predsjednica Asocijacije pomorskih muzeja Mediterana i potpredsjednice Nadzornog odbora udruge Interpret Europe.
 • Česta je gošća predavačica na međunarodnim konferencijama i redovito objavljuje u međunarodnim stručnim časopisima i publikacijama.

Iva Klarić Vujović

 • Završila je magistarski studij povijesti umjetnosti, muzeologije i upravljanja baštinom na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2016. godine te je paralelno diplomirala na upravljanju održivim turističkim razvojem na Veleučilištu Vern.
 • Od 2015. godine radi u tvrtki Muze u području interpretacijskog planiranja, provedbi produkcija stalnih muzejskih izložbi te razvoju treninga i tečajeva. Obnaša funkciju direktorice poslovanja.
 • Suosnivačica je i potpredsjednica Hrvatske udruge za interpretaciju baštine “Interpretirajmo Hrvatsku”, te je godinama obnašala funkciju koordinatorice za društvene mreže udruge Interpret Europe.
 • Certificirana je trenerica Europske udruge za interpretaciju baštine Interpret Europe.
Dokumenti: POZIV NA EDUKACIJSKU RADIONICU NA TEMU DESTINACIJE I KULTURNOG TURIZMA U SKLOPU PROJEKTA TERME LIPIK