Predstavnici Grada Lipika sugrađankama dijelili ruže povodom Međunarodnog Dana žena

Danas se širom svijeta obilježava 8. ožujak ili 8. mart – Međunarodni dan žena koji je nastao kao dan borbe za ekonomsku, socijalnu i političku ravnopravnost žena i muškaraca.

Međunarodnom obilježavanju Dana žena priključili su se i lipički gradonačelnik Vinko Kasana, predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić  te gradski vijećnici, Dalibor Viboh i Bore Tutić, koji je ujedno i predsjednik Mjesnog odbora Lipik.

Oni su danas prijepodne, u skladu s epidemiološkim mjerama, u šetnji gradskim ulicama dijelili ruže svojim sugrađankama kako bi im tim malim znakom pažnje iskazali poštovanje te pokazali da ih se cijeni.

Gradonačelnik Kasana ovom je prigodom uputio posebnu čestitku.

– “Ovaj Dan je simbol borbe za ravnopravnost žena, borbe koja je dala značajne rezultate, ali koja i dalje traje i podsjeća nas da se trebamo zajednički zalagati kako bi svi imali jednake prilike i mogućnosti. Svim ženama, a posebno našim sugrađankama čestitam Međunarodni dan žena! Zahvaljujem im na svakodnevnom trudu, požrtvovnosti i upornosti kojom pridonose izgradnji bolje budućnosti!”.

MEĐUNARODNI DAN ŽENA U LIPIKU, 8. 3. 2021.