Prijavite se na natječaj „Uzorne hrvatske seoske žene“

Udruga „Uzorne hrvatske seoske žene“  uputila je javni poziv zainteresiranima za sudjelovanje u izboru najuzornije hrvatske seoske žene koji će se ove godine održati po dvadeseti put od kada je ovaj projekt pokrenut 1999. godine.

Začetnik ideje i projekta Izbora „Najuzornije hrvatske seoske žene“ je mr.sc. Josip Kraljičković (pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalne i međunarodne suradnje) iz Zagrebačke županije koja je koljevka ove manifestacije.

“Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Tim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15.listopada diljem svijeta. 

Skrenuti će se medijska pažnja na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama.” riječi su Katice Jerleković, predsjednice Udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“ koja je organizator Izbora.

Ovogodišnji izbor održati će se 12.listopada u gradu Ozlju odakle je prošlogodišnja pobjednica izbora Melita Vrbanek, a prijave se primaju do 30.lipnja  2019. godine. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Obrazac za prijavu možete naći na stranicama Požeško-slavonske županije.

Prijave slati poštom na adresu: Ured župana, Požeško-slavonska županija, Županijska ul. 7 34000 Požega, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju mob: 098/659-880.