Rekordan broj izlagača na ovogodišnjem sajmu

I ove godine sajam cvijeća u Lipiku privukao je tisuće posjetitelja. Rekordan broj izlagača, njih oko 110 došlo je u Lipik 8. svibnja na 6. Jubilarni sajam cvijeća u parku pokraj Jelkinog brijega te privukli zaljubljenike u botaniku. Na sreću, nije razočaralo niti vrijeme.

U pripremanju umjetničkih cvjetnih skulptura sudjelovali su djelatnici Gradske uprave Grada Lipika, radna grupa, pripravnici, djelatnici TZ-a te nekolicina volontera od kojih je najupornija bila obitelj Hlapović. Ove godine se, uz već provjerene cvjetne dekoracije, našlo mjesta i za poneku novu skulpturu među kojima se posebno ističe elegantno dekoriran klavir. Na samom ulazu sajma možete uočiti prekrasno uređen buket koji vas osvoji na prvi pogled. Za sređivanje prilaza kamenitoj vazi kod Jelkinog brijega posebne zasluge idu Dragi KurucuKruni Klaiću i Mariju Iveziću. Jedina je to očuvana kamena skulptura na kojoj se ocrtavaju likovi Adama i Eve. Nije poznat niti autor niti vrijeme nastanka i postavljanja ove vaze u perivoju Lipika.

Osim izlagačkog dijela, u ponudi sajma nalazi se ugostiteljska ponuda i glazbeni program u kojem su nastupaju Moslavačke lole. Najmlađe zabavlja klaun Jozo, a uživati se može i uz jahanje konja u organizaciji OPG-a Lidije Bašnec, vožnje kočijom s lipicancima Državne ergele Lipik i vožnje turističkim vlakićem po Lipiku te uz mnogobrojne društvene igre. Od 16 sati nastupit će Mažoretkinje grada Lipika i Gradski puhački orkestar Lipik, a mađioničarske trikove pokazat će mađioničar Josip.

Gosti su danas napunili grad, turisti iz različitih krajeva Hrvatske, 110 izlagača iz sedam županija, a sajam u Lipiku je posjetio i župan Alojz Tomašević. Još uvijek nije kasno, dođite i sami se uvjerite u ovu prekrasnu cvjetnu bajku u Lipiku.

FOTOGALERIJA – 6. Sajam cvijeća u Lipiku (8.5.2016.) – prvi dio

FOTOGALERIJA – 6. Sajam cvijeća u Lipiku (8.5.2016.) – drugi dio